mariopro objavljeno: 14. siječanj 2022. Dijeli objavljeno: 14. siječanj 2022. Što ako skrivim automobilsku nesrecu u inozemstvu, a da je kaznjivo zatvorom? Mogu li onda zavrsiti u nekom stranom zatvoru kao iz one serije "zatoceni u inozemstvu"? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 15. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 15. siječanj 2022. Naravno da možeš.Kod nekih država možeš služiti kaznu i kod nas.Ako nitko nije povrijeđen nećeš u zatvor. mariopro 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mariopro odgovoreno: 15. siječanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 15. siječanj 2022. prije 12 sati , sivko je napisao: Naravno da možeš.Kod nekih država možeš služiti kaznu i kod nas.Ako nitko nije povrijeđen nećeš u zatvor. Jel se zna koje su to drzave? Nije da planiram napravit nesrecu, al malo me strah vozit izvan Hrvatske nakon gledanja previse epizoda zatoceni u inozemstvu :) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 16. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 16. siječanj 2022. Trebalo bi vidjet s kojim državama su potpisali takav ugovor. mariopro 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mariopro odgovoreno: 20. siječanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 20. siječanj 2022. Na 16. 01. 2022. at 7:02, sivko je napisao: Trebalo bi vidjet s kojim državama su potpisali takav ugovor. Jel mozda znate kako doci do popisa tih drzava? Jel Italija spada u njih? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 21. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2022. Možda ovdje https://e-justice.europa.eu/home.do?plang=hr&action=home ili https://mpu.gov.hr/ mariopro 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dredd odgovoreno: 26. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 26. siječanj 2022. Poznajem čovjeka koji je skrivio prometnu sa smrtnim ishodom (suputnika u svom autu) u Albaniji i onda proveo nekoliko godina tamo u zatvoru čekajući suđenje. Uz sposobnog odvjetnika, naposljetku je oslobođen. Znači, itekako je moguće. Čak ćeš kao stranac prije završiti u pritvoru i teže izaći iz istog nego lokalac da ne bi pobjegao preko granice. mariopro 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mariopro odgovoreno: 28. siječanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2022. Na 26. 01. 2022. at 13:22, Dredd je napisao: Poznajem čovjeka koji je skrivio prometnu sa smrtnim ishodom (suputnika u svom autu) u Albaniji i onda proveo nekoliko godina tamo u zatvoru čekajući suđenje. Uz sposobnog odvjetnika, naposljetku je oslobođen. Znači, itekako je moguće. Čak ćeš kao stranac prije završiti u pritvoru i teže izaći iz istog nego lokalac da ne bi pobjegao preko granice. Onak dođe mi da samo koristim Uber i javni prijevoz izvan hrvatske. Npr. sad sam gledo da si zapravo brži u italiji vlakom nego autom. Realno i ugodnije je kad ne moraš vozit, manje mentalne energije potrošiš, a može bit čak i jeftinije. Kak si ti prešao preko straha od vožnje u inozemstvu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 29. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2022. prije 8 sati , mariopro je napisao: Kak si ti prešao preko straha od vožnje u inozemstvu? Vjerovatno isto kao i pri vožnji u RH.Voziš,paziš i točka. mariopro 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mariopro odgovoreno: 29. siječanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2022. (uređeno) prije 6 sati , sivko je napisao: Vjerovatno isto kao i pri vožnji u RH.Voziš,paziš i točka. U HR barem znas da je prakticki nemoguce dobit vise od 4 godine ako nisi prethodno kaznjavan, i ako nemas alkohol ili neke druge supstance u tijelu, i ako ne pobjegnes sa mjesta nesrece. Plus ako imas dobrog odvjetnika gotovo sigurno dobivas manje od 2 godine, bilo sta u prometu napravio. A u inozemstvu nemam pojma zakone. Ovaj vozac kamiona u americi dobio 110 godina jer su mu kočnice otkazale. Pa on tu gotovo nista nije bio kriv? Ja bi mu maksimalno godinu dana dao, ili mozda 5 godina uvjetne. Neka zena u americi dobila 60 godina. Dobro ona je bila pijana. Al svedno mislim da nije zasluzila bas 10 puta duzi vrijeme od silovatelja. Mislim, trebaju pijani za volanom dobit puno vece kazne, da manje ljudi ide pijano za volan, ali ne bas 60 godina. Npr po meni je vec i 5-10 godina sasvim dovoljno. Siguran sam da poslje tog vremena im vise nikad nece past napamet sjedat pijan za volan. Jednostavno nije mi realno da ljudi koji slucajno naprave gresku u prometu budu kaznjeni jednako kao hladnokrvni ubojice. uređeno: 29. siječanj 2022. od mariopro Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 29. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2022. Za sudsku praksu nemoj gledati SAD (ni UK), to je potpuno drugačiji sustav nego kontinentalni europski. Dredd 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
delpins odgovoreno: 3. veljača 2022. Dijeli odgovoreno: 3. veljača 2022. Na 29. 01. 2022. at 13:52, mariopro je napisao: A u inozemstvu nemam pojma zakone. Ovaj vozac kamiona u americi dobio 110 godina jer su mu kočnice otkazale. Pa on tu gotovo nista nije bio kriv? Ja bi mu maksimalno godinu dana dao, ili mozda 5 godina uvjetne. Kao što ti je već rečeno, SAD ima ekstremno kaznenopravni sustav od našeg. To je apsolutno neusporedivo, i ako ideš tamo, i strah te kaznenopravnih sankcija (a i ako te nije strah) bilo bi dobro da se mrvicu detaljnije upoznaš s tim sustavom. (najvažnije je ono o samoinkriminaciji i kad te policija ispituje i slično). I nije vozač dobio 110 godina samo zato jer su mu kočnice otkazale, to je medijski naslov, bilo je tu dosta propusta s njegove strane, stvari koje je mogao napraviti itd. Dredd i vas 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
customvegandiet odgovoreno: 3. veljača 2022. Dijeli odgovoreno: 3. veljača 2022. (uređeno) prije 1 sat, delpins je napisao: Kao što ti je već rečeno, SAD ima ekstremno kaznenopravni sustav od našeg. To je apsolutno neusporedivo, i ako ideš tamo, i strah te kaznenopravnih sankcija (a i ako te nije strah) bilo bi dobro da se mrvicu detaljnije upoznaš s tim sustavom. (najvažnije je ono o samoinkriminaciji i kad te policija ispituje i slično). I nije vozač dobio 110 godina samo zato jer su mu kočnice otkazale, to je medijski naslov, bilo je tu dosta propusta s njegove strane, stvari koje je mogao napraviti itd. Slazem se, ali siguran sam da ih nije namjerno ubio. Meni osobno je nezamislivo da netko dobije life in prison iz razloga sto nije zakocio na vrijeme i sto je napravio određene propuste bez namjere da ikoga povrijedi. Vec ako dobije 3 godine zatvora, vise mu nikada nece pasti napamet napraviti niti jedan porpust. uređeno: 3. veljača 2022. od customvegandiet Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 4. veljača 2022. Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2022. Presuda, unatoč njegovim ranijim greškama, ne bi smjela biti takva i vjerojatno će mu u žalbenom postupku biti smanjena na razumnu mjeru. Bez obzira na to, radi se o potpuno drugačijem pravnom sustavu, na potpuno drugačijim temeljima i koji nema puno dodirnih točaka s našim, tako da nema smisla išta uspoređivati. prof 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.