MayCheck objavljeno: 16. siječanj 2022. Dijeli objavljeno: 16. siječanj 2022. Dobar dan,postovanje svima, Dakle nakon smrti bake sljedi ostavinska rasprava,ja(unuk) brinuo san se sam sa nju zadnjih 5 godina i ona je meni prije godinu dana darovala svoj stan(klasicni darovni ugovor. Ima li ostatak moje obitelji na ostavinskoj raspravi pravo zahtijevati nuzni dio tog stana iako je stan moj i mogu li pobiti njihovo pravo na nuzni dio s obzirom da nikoga nije bila briga za baku dok je bila ziva. Da naglasim da nismo sklopili ugovor o uzdrzavanju(znam da san trebao ali nisam mislio da ce tako brzo otici). Hvala svima na odgovorima i razumijevanju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 16. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 16. siječanj 2022. prije 10 sati , MayCheck je napisao: Ima li ostatak moje obitelji na ostavinskoj raspravi pravo zahtijevati nuzni dio Mogu nužni nasljednici ako su povrijeđeni u svom pravu na nužni dio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MayCheck odgovoreno: 16. siječanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 16. siječanj 2022. prije 1 sat , Matrix je napisao: Mogu nužni nasljednici ako su povrijeđeni u svom pravu na nužni dio. Cak i ako su na djedinoj ostavinskoj raspravi svoj dio dali majci. Dakle ona je bila vlasnik 1/1. Zar se na svakoj ostavinskoj raspravi moze dijeliti iste stvari. Dakle stan je vec bia predmet jedne rasprave i sad posto je dar meni...on ima pravo potrazivanja od mene? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 16. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 16. siječanj 2022. prije 14 minuta, MayCheck je napisao: Cak i ako su na djedinoj ostavinskoj raspravi svoj dio dali majci. Takav ustup je izvršen u ostavinskom postupku iza umrlog djeda, međutim učinci ustupa se ne protežu na postupak iza umrle bake. prije 18 minuta, MayCheck je napisao: stan je vec bia predmet jedne rasprave i sad posto je dar meni Pa i vas će jednog dana neko nasljediti i opet će se raspravljati o konkretnoj imovini. čudo 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MayCheck odgovoreno: 16. siječanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 16. siječanj 2022. Ali ako taj stan nije predmet ostavinske rasprave jer dakle nije ostavstina vec je moje privatno vlasnistvo, dakle oni moraju digniti tuzbu protiv mene i traziti svoj nuzni dio. Ako i budu trazili, koliki su njihovi dijelovi,da ponovim,baka je imala sina i kci. Oprosti mi sto sam neuk,nisam dobar sa pravom Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 16. siječanj 2022. Dijeli odgovoreno: 16. siječanj 2022. prije 35 minuta, MayCheck je napisao: dakle oni moraju digniti tuzbu protiv mene i traziti svoj nuzni dio Da prije 36 minuta, MayCheck je napisao: koliki su njihovi dijelovi, 1/2-ina od zakonskog dijela, dakle, u konkretnom slučaju nužni dio bio bi po 1/4-inu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.