Jump to content

Skrb o roditelju i brisanje osobne služnosti i plodouživanja


lea123

Preporučene objave

Naslijeđena je nekretnina 1/1 s upisanim pravom služnosti i plodouživanja. Obzirom da je korisnik navedenog smješten u dom jer nije u stanju samostalno živjeti zanima me kakva je pravna mogućnost brisanja ovog tereta. Napominjem da sam ugovor s domom ja potpisala, predala osobnu zadužnicu kao garanciju za plaćanje, jer osoba nema dovoljnu mirovinu za samostalno podmirivanje troškova. Obzirom na niz dijagnoza F, dugogodišnje liječenje kod psihijatra i terapije koju uzima pred nadležnim centrom sam zatražila da pokrenu procjenu za lišavanje poslovne sposobnosti. Centar bas nije oduševljen jer bi oni radije da to ja pokrenem (zbog troškova), no moj je stav da je to njihova obaveza jer prije nekoliko godina nisu htjeli mi pružiti podršku da osobu zbrinem adekvatno u dom, dok je još bila pokretna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to bi značilo da korisnik prava treba izjavom tražiti da se taj teret izbriše? obzirom na nepokretjivost, i nemogućnost potpisa mislim da je to teško izvedivo. Da li se mogu ja kao skrbnik izjasniti u tom slučaju , tj. da li mogu tražiti od CZSS posebnu punomoć za taj jedan slučaj? Obzirom da me na ovaj način dvostruko financijski opterećuje, jer sam dužna plaćati dom i održavati kuću u kojoj nitko ne živi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija