Jump to content

Saobračajna nesreča i regres


kresimir51

Preporučene objave

Molim mišljenje za saobračajnu nesreču koja se dogodila na auto cesti 

Unazad 13 god djelatnik Strabaga N.N zaustavio se kombijem  na AUTOCESTI .i Zagreb - Zabok ,na zaustavnom traku ostao je sjediti u kombiju ,pozvao je kolegu V.V koji je poslovođa i koji su radili na popravku kolnika na suprotnoj strani Zabok - Zagreb ,dotični kolega V.V. na njegov poziv preskače dvije trake u smjeru Zagreba ,dvije zaštitne ograde te napokon dvije trake u smjeru Zaboka dolazi do kombija ulazi u kombi i nešto se dogovaraju .

- V.V. svojim preskakanjem ograda i kolnika u dva smjera - dali je ugrozio ostale sudionike u prometu ?

- Kombi je zaustavljen na Auto-cesti bez razloga - nije pokvaren - dali se smio zaustaviti bez razloga ?

- Vozač kombija nije postavio siguronosni trokut iza kombija na 300 m za upozorenje da stoji , prekršaj ili ne ?

- Kombi je stao ispod nadvožnaka vidljivost slaba

- 500 m prije postoji znak zabrane zaustavljanja i parkiranja to isto govore pravila vožnjom po auto-cesti , (smije se zaustaviti samo u slučaju kvara u poduzeti sve radnje da se ne ugroze ostali sudionici u prometu )

Na navedeni zaustavljeni kombi zabija se vozač pod utjecajem alkohola 0.73 g,

- vozač kombija naravno trzajna ozljeda vrata kao i suvozač - nema prekršajnih prijava u prometu ,onaj koji je preskakao ograde i kolnike čak dobije i odštetu ...

- vozač koji se zabio u kombi teške tjelesne povrede ,kriv prekršajni postupak ,- ?

-očevid je napravljen sa strane II policijske uprave Zagreb , istražni sudac nije izašao na očevid iako je vožač osobnog automobila pretrpio teške tjelesne povrede

Pitanje ,dali su N.N. vozač kombija koji je nepropisno zaustavio kombi na auto - cesti i V.V. pješak koji je preskakao ograde i kolnike krivi za nastalu prometnu nesreču ili je isključivi krivac vozač koji se je zabio u neoznačeni kombi ,bez razloga zaustavljen i dali je policija učinila propust prekršajnom prijavom samo protiv vozača koji se zabio u kombi ili su također krivi i N.N. vozač  i V.V. pješak koji preskače auto-cestu ?

Hvala svima na odgovoru .....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koji vozač koji se je zabio u neobilježeni kombi ili vozač kombija ?

Zašto stoji znak zabrane zaustavljanja i parkiranja na autocesti

kako nije uzrok ovaj koji je preskakao mogao ga je netko pobrati sa 130 km sebe i njega ubiti ,da nije preskakao kombi se ne bi niti zaustavio , zbog čega onda znak zabrana pješacima i biciklima na auto-cesti

Ako mislite da je kriv vozač osobnog auta zašto postoji zakon o ponašanju na auto-cesti ,znači na auto cesti se mogu bez razloga zaustaviti ,pročitati novine ,odspavati , pojesti sendvić ,a ako se netko u mene zabije naplatiti štetu na autu i za sebe nešto uzeti ????

Lp

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vozač koji se zabio u kombi.Kombi nije bio na prometnom traku namijenjenom vožnji.

Vozač kombija može platit kaznu za znak a ovaj koji je trčao preko bio bi kriv da je pretrčavao neposredno prije nekoliko nego je pijani naišao pa ga je "pokušao izbjegavati".

Da ne ulazim u detalje, vozač kombija je mogao reći da se prije par trenutaka zaustavio i da je tražio trokut a žmigavce je imao upaljene.Pošto (vjerovatno) nisu uzete žarulje za vještačenje ne može se ni dokazat da to nije istina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito Vi tumačite sam slučaj drugačije ,ustanovljeno je da se vozač kombija zaustavio bez opravdanog razloga ,da nije poduzeo radnje koje su propisane zakonom o ponašanju na auto-cesti i da je na taj način učinio opasnu radnju za život ostalih sudionika na auto.cesti, naravno da je vozač koji je naletio također kriv ,ali da je bilo vozilo propisno označeno, sklonjeno skroz na zelenu površinu ,isti bi prošao pokraj ili  isti bi se zaustavio ,uostalom da je brzina bila 130 -135 km bilo bi mrtvih , za mene je prekršaj i opće opasna radnja za ostale sudionike ,nije razmišijao o posljedicama svoga zaustavljanja i da je bila sezona i gust promet bilo bi ih više na hrpi ,ali očito da tumačimo  zakon različito, po današnjem propisu vožač nije niti imao alkohola u sebi ,0,50 k- tolerancija .....

A usput meni ne pada na pamet da pretrčav auto-cestu ,u svojstvu vozača da pokupim pješaka na auto-cesti pa ludilo .....

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je imao 0,73, to je i sad kažnjivo, s 0,5 i tolerancijom je svejedno 0,63, potpuno ista stvar.

I naravno da se ne smije zaustavljati na auto-cesti bez razloga niti ju pretrčavati i oni to svakako nisu smjeli, ali niti ovaj nije smio voziti pijan ni po zaustavnoj i najveća krivnja je na njemu, on je aktivni sudionik, oni su pasivni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija