Jump to content

Troškovi prijevoza - povremeno noćenje u mjestu rada?


ivek159

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Zanime me ako recimo radim u Karlovcu, a živim u Zagrebu. Poslodavac mi plaća troškove prijevoza u visini karte za vlak + lokalni prijevoz. U Karlovcu posjedujem vikendicu.

Da li ja smijem povremeno prenoćiti u Karlovcu? Koliko puta tjedno? 

Fora je u tome što bih ja išao autom, ako se auto pokvari, radije bih prespavao u vikendici, par dana, nego se patio sporim vlakom na posao. Ali znate kakvi su ljudi, jedva čekaju tužiti. Ne želim ispasti kriminalac jer sam iz osobnih razloga povremeno ostao preko noći u vikendici. Isto tako ponekad bih ostao u vikendici, isto može ispasti "gle ga, prijavio se u ZG, dere prijevoz, a spava u Karlovcu".

Jel ima nešto konkretno u Zakonu o tome? Nešto tipa, radnik ima pravo na troškove prijevoza ako je tjedno najmanje 2 dana odsutan izvan mjesta prebivališta? Ne želim da me prozivaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala! Znači ako ostanem u vikendici prosječno par dana mjesečno to nije problem?

Nije mi cilj zloupotrebljavati, nego stvarno da se ne patim. Tipa zapadne snijeg, dok očiste cestu taj dan se ne vratim u Zagreb. Ili kad je auto na popravku, ili kad treba samu vikendicu održavati ili kad sam bolestan pa da bolestan baš ne letim autocestom. Znači 3-4 noćenja mjesečno u prosjeku.

To mi nitko ne može pravno naškoditi? Lako za prazne priče, dok je sve usmeno, ok je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali nemoj na to računati u smislu "2 puta tjedno/mjesečno" i sl. To može biti samo iznimka, a ne takvo pravilo. Ako i padne snijeg, to je isprika eventualno prvi dan, a ne one iduće. Vrlo lako ti mogu na to zajašiti i ne samo ukinuti prvo, nego revidirati do tada isplaćeni trošak, a u najgorem slučaju to može rezultirati i kaznenom prijavom, tako da nije za eksperimentirati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, istina, može to biti i u nepravilnim razmacima, ali uvijek te mogu prozivati. Mislim preko ljeta treba 2x mjesečno pokositi, zimi par dana snijeg, ponekad bolestan. Suludo je u 21h ići u ZG samo prespavati, a onda ujutro na posao, ne radi se tu o više od 3-4 dana mjesečno ali pravno gledano zna se gdje moraš spavati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali isto tako oni meni plate troškove prema cijenama vlaka, a realno vlakom bi putovao najmanje 2,5h u jednom smjeru. Tramvaj u ZG + čekanje vlaka + vožnja vlakom. Tako da svi kao ja idu autom koji košta bar duplo više, ali se dođe za 40-50 min. Razliku platim iz svog džepa.

Tako da neka imaju malo razumijevanja. :D Da su platili malo više i ja bi išao samo prespavat u ZG, a ovako ćemo raspravljati, ako treba. :D

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija