Jump to content

Spor oko građevinskih radova !!!


sskaras

Preporučene objave

Poštovani,

sredinom prošle 2021. godine sklopio sam 2 ugovora sa tvrtkom T****** j.d.o.o. za izvođenje građevinskih radova na mojoj obiteljskoj kući unutarnjeg uređenja kata i fasade. Krajnji rok je ugovoren 45 dana. Od prvog dana direktor je na radilište doveo samo 1 radnika uz izjavu da će brzo na radilište dovesti do 5 radnika, što se nikad nije dogodilo. Posao je sa prekidima radio cijelo vrijeme samo 1 radnik, koji naravno nije mogao uraditi ugovoreni posao. Unatoč tome, prvi dan direktor je insistirao da mu se isplati avans za materijal, pa kontinuirano u 6 navrata također tražio avanse sa raznim opravdanjima, kukanjima i moljakanjem, te sam mu isplatio ukupno 195.000,00 kuna za samo jedan avans mi je izdao račun. Isplate je tražio u gotovini, na svoj osobni tekući račun i samo jednom na račun tvrtke. Za to sam poslao prijavu Poreznoj upravi.

Krajnji rokovi su odavno istekli a da posao nije bio odrađen niti polovinu i 9.11.2021. godine radilište i tvrtku napušta i taj 1 radnik od kada svi poslovi prestaju a isti su katastrofalno loše urađeni sa nepopravljivim greškama i učinjenom štetom. Isplaćeni iznos je duplo prelazio vrijednost izvedenih radova.

Svi moji napori da se poslovi nastave ili sporazumno prekinu su bili neuspješni jer je direktor odbijao doći na radilište, odbijao bilo kakav sporazum i obračun, te na koncu blokirao sve kontakte poput mog telefonskog broja i izbjegavanja bilo kakve komunikacije i susreta  pa i na njegovoj adresi stanovanja jer sam ja u Rijeci a on u Zagrebu.

Tvrtka T****** j.d.o.o. je često mijenjala adrese sjedišta pa je znakovito da je u vrijeme ugovaranja vlasnik i osnivač bila kćer direktora, da bi nedavno i to promijenio tako da je sada direktor i vlasnik i osnivač i direktor.

Molim vas za savjet da li u ovoj situaciji se radi o kaznenom djelu "Prijevara", čl. 236. st. 2. KZ-a ili se radi o građanskoj parnici ili oboje, te tko je odgovoran za štetu i koga uopće prijaviti? Direktora, vlasnicu ili tvrtku?  Što učiniti?

Unaprijed vam se zahvaljujem za bilo kakav stručni savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija