Jump to content

Molim vas pomoć hitno -Privremeni boravak


Nikola1234

Preporučene objave

Molim vas hitno za savjet, državljanin sam zemlje 3. svijeta. Imao sam radnu dozvolu koja mi je ukinuta radi poslodavca koji nije ispunjavao svoje obaveze prema državi ni plaćao doprinose. Nakon toga sam izašao iz države, vratio se te pokrenuo postupak za izdavanje dozvole kod istog poslodavca, da bi mi u mupu savjetovali to da promijenim poslodavca jer će zahtjev biti odbijen. Tako je i bilo odbili su mi zahtjev. U mupu su mi govorili kako nije problem u meni nego u poslodavcu. Nakon toga pronašao sam novog poslodavca te predao zahtjev, da bi mi u mupu rekli da postoji mogućnost da me ponovno odbiju (čak i kad je poslodavac regularan) jer sam jednom prilikom uhvaćen u radu na crno kod tog kažnjavanog poslodavca jer nisam znao da mi je oduzeta dozvola. Tom prilikom je plaćena kazna od 700kn, mene sad zanima šta ja mogu ugraditi kako me ne bi odbijali? Imam poslodavca koji je regularan i želi mi dati posao, ali problem radi sto je očito taj prekršaj ostao zabilježen u susatavu, iako su mi to spomenuli tek kad sam podnio zahtjev s drugim poslodavcem. Zanima me također nakon koliko se taj prekršaj briše iz sustava? Te zašto me odbijaju ako je kazna plaćena, a također mi je tom prilikom inpektorica kad mi je uručila kaznu rekla samo predajte papire za dozvolu i sve će biti okej. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , sivko je napisao:

Čekaj odgovor od onih koji odobravaju boravak.Zauvijek će znat da si radio bez dozvole.Odbili su te zbog prvog poslodavca a za novog nisi dobio još ništa.Bez obzira što je kazna plaćena kršio si zakon a jedan od uvjeta za boravak je nekršenje zakona.

Hvala puno na odgovoru!!!! Znaci li to da postoji mogućnost da vise nikad neću uspjeti dobiti radnu dozvolu u RH zbog tog prekršaja koji je napravljen?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija