Jump to content

Nitko ne pojavi na ostavinskoj raspravi ( po drugi put)


Hender

Preporučene objave

prije 2 sati , Borbena7 je napisao:

Jesu li tražili odgodu ili bilo kakav drugi podnesak da su slali javnom bilježniku?

Živim u Americi i primio sam pismo u kojem me obavještava o datumu ostavinske rasprave nakon što se ono već dogodilo. Odmah sam kontaktirao javnog bilježnika da ih obavijestim o situaciji. Javni bilježnik me obavijestio da se nitko nije pojavio pa će ročište biti odgođeno za kasniji datum. 


Ne mogu putovati u Hrvatsku, a drugi nasljednik koji živi u Hrvatskoj (u istom gradu kao i javno bilježnički ured) jednostavno ne želi ništa raditi. (Treba napomenuti da oni žele prihvatiti nasljedstvo i ništa ne osporavaju. Oni jednostavno ne žele posjetiti ured javnog bilježnika. Kažu da da će ići, ali do danas još nisu posjetili) 


Ovo je priopćeno javnom bilježniku. Prema javnom bilježniku, ili drugi nasljednik mora doći u njihov ured ili, ako ne, mogu dati izjavu o prihvaćanju nasljedstva koju mora ovjeriti konzulat/veleposlanstvo. 


Bio sam više nego spreman dati izjavu. Međutim, nakon razgovora s konzulatom/veleposlanstvom, obaviješten sam da, unatoč tome što sam hrvatski državljanin, od mene zahtijevaju hrvatsku putovnicu kako bih ovjerio izjavu. Obavijestili su me da bi proces podnošenja zahtjeva za putovnicu mogao trajati mjesecima ili čak godinu dana. 


Obavijestio sam javnog bilježnika i raspitao se što će se dogoditi u ovoj situaciji?? Javni bilježnik još nije odgovorio... a drugo ročište se brzo bliži. 

To me vraća na moje pitanje:

Ako niti jedan nasljednik ne dođe na drugo ročište, a nasljednici nisu dali izjavu, što se događa???

 

Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija