Jump to content

Vožnja pod utjecajem THC-a


Kreso_cno

Preporučene objave

Lijep pozdrav.

Sinoć (22.1.) me zaustavila prometna policija i testirala na alkohol i droge. Napirio sam 0,0 ali lizalica je bila pozitivna. Nisam ništa nijekao. Priznao da d sama konzumirao marihuanu ranije taj dan. Išao sam na vađenje krvi i urina. Oduzeli su mi vozačku na 12 sati i rekli da ću dobiti riješenje testova na kućnu adresu. Jel netko imao slična iskustva? Rekao mi je policajac da je kazna od 10-20 tisuća kuna Li imam pravo na žalbu. Zna li netko hoće li se uračunati i troškovi testiranja i koliki su troškovi? Bio sam iskren, nisam pravio probleme, nisam ništa posjedovao i zaustavili su me 100metara od kuće. Bio sam vezan, vozio sam po propisima i bio kulturan. Student sam i radim na volonterski ugovor kao trener rukometa gdje mi treba auto 3 puta tjedno za odlazak na treninge. Nikada nisam kažnjavan za vožnju pod utjecajem droge. U registru imam samo opomenu za korištenje mobitela u vožnji. Nemam bodova. Prije 10 godina sam napirio preko 0,7 i ostao bez vozačke na mjesec dana. Mislite li da postoji osnova za smanjenje kazne? Može netko iskusan dati svoje mišljenje? 

Hvala puno

uređeno: od Kreso_cno
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Priznanje, kajanje, nekažnjavanost (ovo od prije 10 god. se ne računa, tako da si nekažnjavan) i olakotne okolnosti (student i dr. što si tu naveo) su osnova za ublažavanje kazne i sigurno će ti smanjiti kaznu. Sad, na koliko će ti smanjiti, teško je reći...

Ako će ti napisati prekršajni nalog, trošak je 500 kn, a ako će pisati optužni prijedlog, sud će odrediti troškove (isto parsto kuna, s tim da te kao studenta može osloboditi troškova).

Tu je još i trošak testiranja, naletjet će netko tko će znati svježi podatak...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znate li koji su mi sljedeći koraci? Vidim da je na papirima policajac stavio da sam odbio rezultate testiranja i da sam zahtijevao test krvi i urina ali to nije bilo tako. Nisam ništa poricao nego mi je on sam rekao da moramo ići na vađenje krvi i urina jer je njegova lizalica preliminarna i ne dokazuje ništa...nakon njegovog objašnjenja sam pristao otići u bolnicu na vađenje krvi i urina bez poricanja prvog testa kojeg mi je do na licu mjesta. Žalbu pišem kad dobijem rezultate na kućnu adresu ili mogu odmah poslati žalbu? 

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija