Jump to content

Gradevinska dokumentacija iz 1965.


Zglegalist

Preporučene objave

Postovani, 

u potrazi smo za gradevinskom dokumentacijom iz 1965. Trazili smo u Gradskom arhivu koji nas je uputio u Drzavni arhiv, tamo smo dali sve poznate podatke, ali ni jedan papir oni nisu nasli vezano uz tu stambenu zgradu. S obzirom da se radi o vojnoj zgradi, poslali smo upit i Ministarstvu obrane, no oni cak nisu ni odgovorili na nas upit. Mozete li nas usmjeriti jos negdje? Na izvatku iz zemljisne knjige smo uocili da pise neki "POP BR.", sto ta oznaka znaci i postoji li negdje evidencija po tom broju? Molimo vas savjet sto dalje jer nam je nevjerojatno da ne postoji ni jedan dokument za zgradu (kupoprodaja)? 

Unaprijed hvala i lijep pozdrav! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , mutavi je napisao:

Popisni broj 

Zbog čega ste u potrazi za dokumentacijom? 

Pretpostavljam da se radi o zgradi, izgrađenoj prije 15.02.1968.  

Bankarica je trazila gradevinsku dozvolu koju nemamo, a izmedu ostalog smo htjeli provjeriti podatke o zgradi i vidjeti kako je gradena (s obzirom da je stara zgrada) zbog potresa. Nemamo cak tocnu godinu kada je gradena, samo znamo da je zbog velike poplave u Zg 1964. odgodeno useljenje i da je 1965. izdana uporabna koju takoder nigdje ne mozemo pronaci. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Građevina izgrađena do 15. veljače 1968. smatra se da je izgrađena na temelju pravomoćne građevinske dozvole. Znači po sili zakona imate građevinsku dozvolu za svoju građevinu. 

Budući da se godina izgradnje potvrđuje uporabnom dozvolom koju, kako ste vec naveli, nemate, stoga je potrebno provest postupak kod nadležnog tijela graditeljstva za izdavanje dozvole. Pribavite kopiju katastarskog plana gdje je vidljiva katastarska čestica vaše građevine te pribavite bilo kakve druge dokumente kojima možete potvrditi da je građevina izgrađena prije 15. 2. 1968. (Račune, datum priključivanja na komunalnu mrežu ili ako kojim slučajem možete doći do izvođača radova koji možda ima kakav dokument i sl.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija