Jump to content

Vožnja pod utjecajem alkohola


Peric_025

Preporučene objave

Lp... Naime prije tjedan dana sam došao s terena i odmah svratio do kafića u gradu... Tamo sam popio popio koju čašu viška, te kada sam krenuo kući, zvao sam taxi da me pokupi pred šoping centrom (jer sam bio s vozilom od firme, pa sam mislio premjestiti to vozilo do tamo, da firma ne dobije kaznu za parking) 

Da situacija bude smiješna, došao sam do tog šoping centra ugasio vozilo, krenuo izlaziti,a do mene se odmah parkirala patrola i zaustavili me pri izlasku iz vozila... Da skratim priču napuhao sam 1,27 s tolerancijom 1,17 (Mladi sam vozač (21) ) 

Zanima me sada, prije 2,5 godine sam kažnjen s oduzimanjem vozacke na 3 mjeseca(brzina)  da li se to briše i da li mi se ovaj novi prekršaj gleda kao prvi (ili kao da nisam prije kažnjavan) ako je proslo vise od 2 godine od svakog prekršaja... I ako vam nije problem mi reći što da očekujem za novčanu kaznu i kakvu mjeru oduzimanja vozačke(bez i sa žalbom) 

Te me zanima prenosi li se zabrana na moje ostale kategorije (C, CE, A2) 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako prođe 3 godine od pravomoćne odluke za onaj prethodni prekršaj, možeš reći da si nekažnjavan.

Novčana kazna od nekoliko tisuća kuna će sigurno biti, a za zabranu upravljanja ćeš vidjeti što će policija reći. Po žalbi, moguće je da prođeš bez zabrane.

Ako i bude zabrana, odnosi se samo na ovu kategoriju u kojojsi zatečen.

Imaš li što važećih bodova?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bodova 0 imam sada(za prosli prekrsaj sam ih dobio 6..(110kmh u naselju) ... Čuo sam kada dobijem zabranu npr za B kategoriju da mi oduzimaju sve one "slabije" kategorije... Sto se odnosi na A2... Ima li u tome istine...? I mogu li ja gdje provjeriti kada mi je bila pravomoćna odluka za prosli prekršaj?(papire sam te sve pobacao...) Hvala na odgovorima i pomoći.. 

uređeno: od Peric_025
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio sam u identicnoj situaciji kao i ti. Prekrsaj skrivio u studenom 2020, kazna 5000 kn i 2 mjeseca bez vozacke, na što sam se žalio i pisao zamolbu za smanjenje kazne. Nakon godinu dana došao poziv na sud, gdje su mi spustili kaznu na 3600kn (platio 2/3, dakle 2500kn) i mjesec dana bez vozacke umjesto 2 mjeseca.  Sad cekam da mi ta presuda postane vazeca, jer i nakon mjesec dana od finalne presude ista nije na snazi, već svaki dan provjeravam jesu li mi uzeli vozacku (APSURD).

uređeno: od vozackadozvola69
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija