Jump to content

Susjed se prikopčao na našu vodu


Malipanda

Preporučene objave

Susjed(kuce nam se drze zidom) se tajno prikopcao na nasu vodu,ne u sahti nego vec na nasem dijelu dvorista,prije cca 15godina.kad se saznalo pristali smo na djeljenje obveze placanja racuna,no nakon nekoliko godina oni vise nisu htjeli podmirivati svoj dio a trose po 25kubika na zaljevanje i pranje vesa cak i rodaci se dolaze tusirat i prat ves kod njih,dok mi 3 kubika...nedavno smo im iskopcali njihov nelegalni prikljucak na nas i odmah su pitali za placanje racuna ali mi ne zelimo to vise...prijete tuzbom i odvjetnicima da im ukopcamo vodu odmah.

Koja su nasa prava u svemu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo je komplicirana prica oko toga,ugl nama je to nužni smjestaj,i imamo papire koji nam dozvoljavaju boravak dok oni nemaju jer su se zapravo samo nastanili(prije naseg dolaska) jos 70ih godina a mi smo dosli 90ih.

I zbog toga sto nemaju nikakav papir o vlasnistvu/koristenju nemogu zatraziti prikljucak...

Najgore je sto se ni pravi vlasnik tih kuca vise ne zna,tj sve je na sudu izmedu grada, drzave i jedne firme. Nama je prijasnja firma dala nuzni smjestaj,kasnije propala i ne znam sta je sve bilo,sve od bivse firme preuzela nova i nakon toga je sve zavrsilo na sudu izmedju tih 3 faktora....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 18 minuta, ivistipe je napisao:

Nažalost tužbu za smetanje posjeda sigurno gubite jer je tu zakon na strani lopova,ali vi morate pokrenuti tužbu protiv njih za sudjelovanje u potrošni uz obavezno postavljanje kontrolnog vodomjera.

Hvala na odgovoru, hipotetski-znaci mi da ne mozemo financijski placati vodu i vodovod nam je iskopca,duzni smo njima kako god osigurati pravo na nasu vodu i podmirivati racune kako god samo da bi oni imali nasu vodu??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne jer bi u tom slučaju opskrbljivač isključio i to se nebi smatralo smetanjem posjeda i to bi bila bolja situacija za vas jer bi nakon nekog vremena vi platili dug da se vas natrag ukopča i više nebi morali dati vodu susjedu, od brojila pa do kuće tada povučete novu cjev i stvar je gotova, a susjed se neka snalazi kako zna. Samo vam je problem što ste neko vrijeme bez vode.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija