Jump to content

vozačka dozvola


ivek5

Preporučene objave

Poštovanje, ispričavam se ako je moja tema slična drugima na forumu, već sam ih par pročitao, ali eto odlučio sam napraviti novu možda će nekoga zanimati bas ovakav sprecifičan slučaj.

Uslikan sam od strane policajca kako vozim brže od dopuštenog. Priznajem krivnju i platio sam izrečenu kaznu kako su u rješenju ponudili (2/3) koju sam dobio u presudi suda na moju adresu.

Dobio sam zabranu od mjesec dana upravljanja vozilom. Kaznu sam platio krajem 12 mjeseca. 2021. , u presudi piše da po pravomočnosti mi se oduzima vozačka.

Išao sam na prometnu policiju da im predam vozačku nakon što sam dobio obavijest. Međutim rečeno mi je da ću biti obaviješten u roku od 8 dana i da će mi ista biti oduzeta u roku 8 dana. Međutim nakon toga roka nisam dobio obavijesti pa sam zvao prometnu policiju i rekli su mi da ce u roku od dva tjedna biti oduzeta,ali da za svaki slucaj ne vozim vec da ih zovem oko 20.1.2022. da ih opet pitam ako je  aktivna. 

Zvao sam ih 20.1. i pitao da li su mi ukinuli vozačku na što su mi rekli da gledam na internetu i da nemaju vremena za takve upite i prekinuli telefonsku vezu.

Nakon par dana sam ih nazvao i zamolio za bilo kakvu informaciju jer mi je jako važno zbog posla, radim kao trgovački putnik da cu dobiti otkaz ako ne dobijem barem neku informaciju (nažalost bio sam primoran dati otkaz u međuvremenu, zbog cijelokupnog spleta okolnosti), rekli su mi da gledam aplikaciju i nakon mojih molbi su mi rekli da ce mi je oduzeti negjde od 27.5.-27.6. i opet prekinuli vezu.

Nažalost nisam znao sta da radim jer neznam koliko je vjerovati toj aplikaciji, pa sam platio odvjetnika za razgovor o problemu. On mi je rekao da je nemoguće to što su rekli od 27.5.-27.6. da su me se samo riješili i da sam u brisanom prostoru jer me i dalje mogu zaustaviti, iako na toj aplikaciji pise da je važeća da njima u njihovom sistemu bude nevažeća i da sam tek onda u problemu jer mi mogu uzeti na godinu dana vozačku i da platim kaznu od 20 000 kn.

 

Molim vas neki savijet bilo što napišete biti ću zahvalan.

 

Da li je moguće da ja recimo na ovoj aplikaciji imam da mi je vozačka važeća, a da me se zaustavi i da je nevažeća pa da dobijem kaznu? (da zapravo ta aplikacija je samo informativna da mi se ne priznaje na sudu ako policajcu njegov sistem govori drugo)?

Da li je moguće da ovaj datum 27.5-27.6 je policajac rekao samo da me se riješi, jer je tako nažalost to i glasilo? Pošto u obavijesti tj. presudi piše po pravomočnosti, a pravomočnost bi trebala biti ovih dana ako vec nije i bila koliko sam shvatio da je svima dostavljeno.

Meni na aplikaciji piše važeča cijelo vrijeme,ali prije tjedan dana uz važeča mi se bilježe 3 boda. Molim vas za savijet neznam sta raditi dalje, a moram nači novi posao kako cu bez vozačke. tj. neznam da li imam ili ne.... muka

 

hvala.

uređeno: od Zex
Predug naslov teme VELIKIM SLOVIMA
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Zex je promijenio naziv u vozačka dozvola

Nema ti tu nekog pametnog savjeta i bez veze su ti govorili datume - kad vidiš zabranu na internet portalu, ona vrijedi. Neće te iznenaditi, jer se putem portala provjerava na istom mjestu gdje provjeravaju i policajci. Jedino što se u nekom lošem slučaju može dogoditi je da ti provjeriš i budeš čist, kreneš negdje, oni taman unesu i naletiš na neku kontrolu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , drot13 je napisao:

Nema ti tu nekog pametnog savjeta i bez veze su ti govorili datume - kad vidiš zabranu na internet portalu, ona vrijedi. Neće te iznenaditi, jer se putem portala provjerava na istom mjestu gdje provjeravaju i policajci. Jedino što se u nekom lošem slučaju može dogoditi je da ti provjeriš i budeš čist, kreneš negdje, oni taman unesu i naletiš na neku kontrolu.

Pa eto sa ovim šta sam označio ste mi pomogli, znači pretpostavka da su datum bezveze rekli je točna i da gledamo ja i policija na istom izvoru informacija to mi puno znači. Pretpostavljam da bi mi trebali oduzeti ovih dana onda a ne na ljeto, to mi je i draža opcija. hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija