Jump to content

Preduga zabrana kategorije nakon žalbe, greška MUP-a?


croatinator

Preporučene objave

Lijep pozdrav. Ne mogu naći na forumu sličnu temu pa sastavljam novu.

Ukratko, bio sam dobio novčanu kaznu i zabranu upravljanja vozilom B kategorije na 6 mjeseci. Nakon opravdane žalbe, dobio sam presudu manje novčane kazne, i samo jedan mjesec zabrane B kategorije.
Svakodnevno sam pratio kad će se pojaviti zabrana na linku koji često ovdje dijelite. Nakon cca 3 mjeseca zabrana se napokon pojavljuje i traje do " 1.8.2022. ".  Zar je moguće da se netko napravio lud i unio zabranu od 6 mjeseci iako imam službeni dokument koji kaže da je zabrana samo jedan mjesec? Možda samo krivo čitam format datuma pa je zabrana istekla 8. siječnja? Kome da se javim u vezi toga? Sudu koji se bavio mojim procesom (iako vjerojatno oni ništa više s tim nemaju)? Mogu se žaliti toj policijskoj postaji, ali se oni mogu praviti blesavi i reći da je sad prekasno za izmjene. B kategorija mi je iznimno važna za posao i velika mi je razlika između 1 mjeseca i 6 mjeseci. Koji bi najbolji postupak bio? 

Unaprijed Vam hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 02. 02. 2022. at 22:56, drot13 je napisao:

Trebaš otići u postaju koja je upisala mjeru (upravni poslovi prometa za tvoje područje, za ZG je to u Heinzelovoj, a manje postaje to imaju u lokalnim postajama) i provjeriti, moguće je da je u pitanju greška.

Posjetio sam policijsku postaju koja je bila zadužena za moj slučaj. Ukratko, prvo mi je rečeno da zabrana kreće nakon 60 dana od datuma kad sam zaprimio konačnu presudu nakon žalbe. To bi značilo da sam zabranu imao otprilike kroz siječanj ove godine. Nakon par minuta je ponovno provjereno i ispada da zabrana zapravo traje od 1. veljače do 1. ožujka. Datum u sustavu e-građani je netočan, došlo je do neke pogreške u serveru/sustavu. Barem mi je tako rekla službenica. Držat ću se onda toga i nadati se da neće biti problema kasnije s provjerom, ako me zaustavi policija poslije 1. ožujka.

Hvala Vam na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija