Jump to content

Tumačenje članka 99. stavke 3 - zakona o strancima


komad1974

Preporučene objave

Zanima me točno tumačenje članka 99. stavke 3 zakona o strancima (o radu) koji kaže: 

"Pozitivno mišljenje područne službe odnosno ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz članka 97. stavka 1. ovoga Zakona dostavit će se nadležnoj policijskoj upravi odnosno policijskoj postaji ako su ispunjeni uvjeti iz članka 97. stavka 3. ovoga Zakona i poslodavac:

3. u zadnjih šest mjeseci, ima zaposlenog najmanje jednog radnika državljanina Republike Hrvatske odnosno državljanina države članice EGP-a ili Švicarske Konfederacije na neodređeno i puno radno vrijeme na području Republike Hrvatske "

Da li se pod "u zadnjih 6 mjeseci" misli da je u tom periodu  osoba bila prijavljena na neodređeno (npr. 28.10.2021 što je unutar zadnjih 6 mjeseci)   ili se misli da je zadnjih 6 mjeseci u kontinuitetu osoba bila prijavljena na neodređeno  ?? 

hvala na pomoći - jako mi je bitno, i imam rokove

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

još uvijek su zaposlena 2 djelatnika od 27.10. 2020. - no da li stavka 3. znači : da je prijava bila u zadnjih 6 mjeseci ili da je od prijave prošlo i traje 6 mjeseci.    
po prvom tumačenju 27.10. uzlazi u tumačenje "prijavljen u zadnjih 6 mjeseci), ali po 2. tumačenju ne prolazim, jer od 27.10. još nije prošlo 6 mjeseci u kontinuitetu?

Što je ispravno?  2 referentice hzzz imaju 2 tumačenja.... jedna mi je priznala 1. tumačenje i zaposlili smo strance, a druga ne prizna i prema drugom tumačenju mi ne dozvoljava zaposliti stranca. (ne mogu birati kome će doći moj predmet, online se automatski dodjeljuje referentima) 
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija