Jump to content

Legalizacija naslijeđene kuće


mraki

Preporučene objave

Molim da mi pomognete da se riješim dvogodišnje noćne more. Naslijedila sam kuću za koju nije izdan akt legalizacije. Kuća je izgrađena temeljem građevinske dozvole iz 1971. god.  i za koju postoji projekt. Kada sam došla u posjed iste angažirala sam geodeta da izradi elaborat  te kuću i ostale građevine ucrta u katastru jer nisu bile. Kada sam zatražila akt legalizacije (uporabnu dozvolu ili rješenje o postojećem stanju ili što li već) u županiji su mi rekli da ne mogu dobiti jer kuća nije sagrađena po građ.dozvoli i projektu (odstupaju dimenzije i smještaj u prostoru) a ozakoniti kao nezakonito izgeađenu građevinu ne mogu jer nije podnešen zahtjev za legalizaciju. MOLIM savjet što da činim jer ne mogu dobiti ni kredit za obnovu niti išta drugo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postoji kod nas baš vezano za legalizaciju jedna praksa a to je da su se podnosili prazni zahtjevi kako bi se formirao urudžbeni broj.

kasnije bi prvotni podnositelji formalno-pravno "ustupili" zahtjev nekom drugom, kao npr. vama sada, čime bi se ispunila forma upravnog postupka.

sad naravno ovisi ima li netko kod vas, a to se je najbolje raspitati kod arhitekta i drugih koji rade snimke izvedenog stanja, postoji li negdje kakav "prazan" zahtjev gdje biste vi teoretski legalizirati građevinu.

drugi način ozakonjenja ne postoji, jer su rokovi već davno istekli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, poznato mi je. Čak sam i pronašla neiskorišten zahtjev od prijatelja. Međutim su me odbili jer je zahtjev za kuću u gradu (sjedište jedne županije) a moja kuća je na selu pa mi kažu da zahtjev mora biti za kuću u nekom mjestu u susjedstvu (druga općina!). Što mi nema logike jer može biti druga općina a ne može grad. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija