Jump to content

Utvrđivanje nasljedstva


lily353

Preporučene objave

Pozdrav

Djed mog muza darovnim ugovorom ostavio je nekretninu i zemljiste svom unuku (dao je svojoj kćeri za unuka tako piše u darovnom), Djed je u međuvremenu umro..  kad je muz išao to staviti na sebe naravno nije mogao jer djed nije bio vlasnik nego posjednik,kao vlasnici pojavili su se umrli. Sad mene zanima  odakle započeti, vjerojatno trebamo u zemljišnik utvrditi zasto je u posjedu djed i mene zanima da li ce nam tamo dati na uvid ako postoji neki dokument (ugovor o dozivotnom uzdrzavanju, darovni ugovor i sl) i koje su sanse da tuzbom postanemo vlasnici ako bude nekog ugovora u djedovu korist? 

Da još pojasnim djed je tu zivio sa bakom jer su gledali za zivota vlasnicu(njen pok muz je vlasnik) , a zatim mi ja i muz smo tu zivjeli. Moze li mozda nekretnina dosjelošču pripasti nama, odakle da prvo krenemo sa tuzbom? Što vi preporučate? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Matrix je napisao:

Ako su ispunjene pretpostavke određene zakonom. 

Prije svega trebate istražiti da li je vaš pravni prednik imao određeni pravni akt koji ga ovlašćivao na zakoniti posjed nekretnine. 

Znači vi predlazete da idemo u zemljišnik prvo pogledati da li postoji neki dokument koji to dokazuje pa onda u parnicu? 

Ako pronađemo npr taj dokument(mozda to najprije bude  ugovor o dozivotnom uzdrzavanju) što dalje, koliko traje parnica otprilike, i koliko će nas otprilike koštati, sve me ovo zanima jer namjeravam otvoriti obrt u skoro vrijeme na toj adresi a nemogu ishoditi vlasnički list.. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 minuta, lily353 je napisao:

predlazete da idemo u zemljišnik

Obzirom na konkretnu situaciju je teško da će te nešto pronaći u gruntovnici.

Ako je bio upisan kao posjednik, možete probati istražiti u katastru, u suprotnom je čisto stvar sreće da u nekakvim obiteljskim dokumentima nešto konkretno pronađete. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija