Jump to content

Promjena ugovora uz zadržavanje plaće zbog SRV


Tinkerbell19

Preporučene objave

Nakon porodiljnog dopusta dobila sam rješenje za rad s polovicom punog radnog vremena zbog njege djeteta s težim smetnjama u razvoju. S obzirom da radim na mjestu voditelja odjela (ugovor je na neodređeno), poslodavac mi je ponudio drugo radno mjesto, a plaća bi mi ostala ista. Trebala bih potpisati sporazumni raskid ugovora i ugovor za novo radno mjesto.

Kako za to radno mjesto (tj.usluge koje bi trebali pružati) još čeka odobrenje ministarstva, želi da potpišem ugovor na SSS kako bi radila na odjelu kojeg sam vodila, a nakon dobivanja odobrenja bi trebala potpisati novi ugovor za prvotno ponuđeno radno mjesto sa VŠS.

Za vrijeme mog odsutstva, plaća je rasla svima u firmi i ne znam koliko bi trebala biti satnica za moje trenutno radno mjesto, a ja bih, naravno, željela da mi pripadne viša satnica, a ne ona koja je bila prije odlaska na porodiljni.

S obzirom da je plaća definirana pravilnikom o radu, što bi trebalo napisati/potpisati kako bih bila sigurna da će mi ostati moja prava, tj.satnica sa sadašnjeg radnog mjesta i na sljedećim radnim mjestima?

Bojim se da ako potpišem ugovor za SSS da mi kasnije ne ponudi ugovor za VŠS i da mi ne smanji satnicu, na satnicu SSS koja je određena pravilnikom o radu.

Ukoliko ne prihvatim promjenu radnog mjesta , može li poslodavac poduzeti nešto što bi bilo na moju štetu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija