Jump to content

Podjela imovine nakon razvoda


LukaBozak

Preporučene objave

Pozdrav, imam sljedecu situaciju. Zena i ja smo se rastali nakon malo vise od 3 god. braka, u braku se rodilo i 1 dijete, sto se tice dijeteta to smo rijesili da dijete bude kod nje pon-pet, a za vikend kod mene. Sad je na red dosla podjela imovine, u braku smo kupili kucu na kredit, kredit glasi u potpunosti na mene te sam i ja samostalno cijelo vrijeme placao taj stambeni kredit, rezije i sve ostalo, nakon kupnje kuce također sam u nju ulozio jako puno novca (cca 20000 eur) mene sad zanima da li ona ima kakva prava na tu kucu ili kuca ide u potpunosti meni, tj. da li ona ima pravo na to da ja nju isplatim(u tih 3 i pol god. braka ona je radila sveukupno 6-7 mj.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ima prava na tu kuću....nema veze šta je radila svukupno 6-7 mj.....

Sve što bračni drugovi zajednički steknu tijekom trajanja braka odnosno jedan od njih, ali zahvaljujući resursima oba bračna druga, ili pomoću radnji drugoga bračnog druga predstavlja zajedničku imovinu bračnih drugova; u slučaju dvojbe, pretpostavlja se da takva imovina pripada bračnim drugovima u jednakim dijelovima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 10. 02. 2022. at 6:48, LukaBozak je napisao:

Da, kredit je na 30 god. sveukupno, proslo je tek god. i pol

Kupljena nekretnina u konkretnom slučaju predstavlja bračnu stečevinu oba bračna druga, neovisno o činjenici da kredit glasi samo na jedno od njih, međutim treba istaknuti da i kredit predstavlja bračnu stečevinu, što će reči da nakon prestanka bračne zajednice, teret otplate kredita pada na oba bračna druga, pa ako kredit nastavi plaćati samo nosilac kreditne obveze, to proizvodi učinak da isti izvršava i obvezu za drugog, slijedom čega nastaje obvezno pravni odnos prema kojem je isti ovlašćen od bivšeg bračnog druga potraživati novčani iznos po osnovu ispunjenja tuđe obveze, uvećanom za pripadajuće zakonske kamate. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav.

Zena i ja smo se rastali prije 7 godina i u braku smo kupili stan.

Sad kad su nam sinovi porasli ja zelim taj stan prodati,al ona mi  svojim sabotažama to ne dozvoljava.

Zanima me pravni postupak,koliko to sve skupa traje,koliko košta, kako sud tu uopce funkcionira,dali su veliki gubitci na vrijednosti stana?

Ide li stan onda na "bubanj"...kako sve to skupa funkcionira?

Molim pojasnjenje,ako neko zna. 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija