Jump to content

Ferratum i Sia Dep


Vanilla234

Preporučene objave

Pozdrav svima.
Imam jednu neobičnu situaciju s Ferratumom i Sia Dep jamstvom pa tražim mišljenje, savjet ako je netko imao slično iskustvo.
Naime, 11.11. sam uzela kredit kod Ferratuma koji treba biti osiguran jamstvom. Sia Dep mi je javila da će jamčiti za kredit i da ću u roku 5 dana zaprimiti ugovor i račun. Kako nisam zaprimila račun, 29.11. sam ih kontaktirala da mi ga pošalju na što su oni odgovorili da ću račun zaprimiti kada ih vjerovnik obavijesti da je kredit isplaćen jer tek tada jamstvo postaje aktivno.
Jučer mi šalju ugovor i račun i nakon što sam pročitala ugovor naišla sam na točku u kojoj piše da se ugovor smatra sklopljenim kada jamac obavijesti korisnika putem email-a da je ugovor sklopljen. Pozvala sam se na tu točku, poslala sliku njihovog odgovora od 29.11.i zahtijevala da mi promijene otplatni plan jer smatram da jamstvo počinje teći od dana kada su mi poslali ugovor.
Vjerojatno su vijećali neko vrijeme da bi mi se krajem dana javili mail-om da zbog greške u sustavu nisam dobila račun te da će mi promijeniti otplatni plan i da će mi prva rata doći na naplatu za 30 dana.
Nakon toga sam išla opet čitati sve ugovore jer mi je bilo neobično da su tako lako pristali na to, mislila sam da će se puno više buniti.
Htjela sam pronaći nešto u ugovoru što bi me možda osobodilo plaćanja tog jamstva. Kredit za Ferratum sam plaćala svaki mjesec, s malim kašnjenjem do 10 dana, a jamstvo nisam plaćala jer nisam imala račun.
S obzirom na to da su tako lako pristali na moj zahtjev, razmišljam si da možda postoji neka točka u ugovoru koja bi me oslobodila plaćanja jamstva te da su mi odlučili promijeniti plan da bar nešto izvuku. Možda sam u krivu, ne znam, ali mislim da vrijedi pokušati.
Jedino što mi malo "zvoni" u ugovoru je točka u kojoj piše da je jamac odgovoran za bilo kakve materijalne nedostatke u ispunjenju svojih obaveza iz ugovora, ali ne znam što bi to točno značilo. Jer oni ova 3 mjeseca nisu ispunili obavezu jamstva.
Eto, nisam pametna, pomagajte.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija