Jump to content

Prometne kazne iz inozemstva


Tommycro

Preporučene objave

Upozorenje svima vezano za prometnu kaznu iz inozemstva,

Dobio sam već nekoliko kazni za prekoračenje brzine, posljednju iz Mađarske čiju obavijest nisam podignuo, morate platiti kaznu i bolje vam je jer će te uštediti naknadu za prisilnu ovrhu koja je u mom slučaju na 650 kuna bila 70 kuna, ako ne podignete ili ne stignete podignuti preporučenu pošiljku iz inozemstva što se dogodilo u mom slučaju, rok za podizanje je 5 radnih dana, u tom slučaju primijetiti će te da vas je Fina temeljem naloga MUP-a ovršila za predmetni iznos kazne iz inozemstva plus naknada za prisilnu naplatu,a sve otprilike mjesec dana nakon što ste primili obavijest o preporučenoj pošiljci ,informaciju i detalje o ovrsi-prisilnoj naplati možete saznati ako nazovete FINU. Ovime sam vam barem uštedio naknadu za prisilnu naplatu.

uređeno: od Tommycro
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije to baš tako jednostavno, i razlikuje se od države do države EU.. Ako se pravomoćna presuda pošalje na izvršenje u Republiku Hrvatsku, isto provodi Ministarstvo pravosuđa odnosno nadležni sud, te se utvrđuje jesu li poštivana prava okrivljenika, odnosno hoće li se provesti ovrha. Čak i kada je procedura propisno izvršena, problem je u neprilagođenosti zakonodavstva članica EU, a upravni su postupci različiti od države do države.

Tako se mogu dogoditi paradoksalne situacije da hrvatski sud na temelju pravomoćne presude druge države odbije izvršiti ovrhu nad našim vozačem zbog toga što druga država nije u postupku poštovala prava okrivljenika (npr. prekršitelju nije na hrvatskom jeziku dostavila prekršajni nalog ili taj nalog nije imao uputu o pravnom lijeku).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija