Jump to content

Uporabna dozvola


anonimno

Preporučene objave

Dobar dan svima,

Imam nekoliko pitanja.

Kada se ishoduje uporabna dozvola(nakon sto se sagradi kuća sve instalacije,fasada,iznutra i vani?)Jer ako je tako pa onda nema 90% kuca uporabnu dozvolu nakon 68 godine..malo koja ima fasadu..

 

E sada..

tu je i jedan problem, naime,

kuca mi je izgradjena 1975 sa lokacijskom i gradjevinskom dozvolom, spojen plin,voda,struja.

 

Ali nije izgradjena bas po nacrtima..u vanjskim gabaritima je,kao i po unutrasnjima takodjer, ali potkrovlje je podignuto za 60cm(na rubovima)...i stalvljen je balkon na chelo kuce kao i dva balkona koja su po nacrtima(na prizemlju i na 1 katu)..Po nacrtima taj balkon u potkrovlju, nije bas nesto sto bi smetalo ikome...

E sada..sto bih ja trebao napraviti da ishodujem uporabnu dozvolu, odnosno da ubacim takvu kuću u novu gradjevinsku dozvolu,napravio bih onda i neke preinake sto se tice prostorija unutra i otvore za prozore bi smanjio, i tako...

 

Ma nije vrag da sve moras ubiljeziti ako ista radis si po kuci..jer je inace neleagalno i mogu te zahebavati..

Jos jedno pitanje..kada se komulna naknada za odvoz smeca javlja....kad se uporabna dozvola dobije ili dodoje neka inspekcija pa onda upise sta imas kad pocnes stanovati tamo i pocnu stizati racuni.. ili ?

 

Pozdrav...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uporabna dozvola se ishodi u trenutku kada je cijela građevina dovršena - ZNAČI SVE! Osim ako je u glavnom projektu predviđeno da se zgrada dovršava do određene faze. I istina je - 90% zgrada nema uporabne dozvole (zvuči glupo, ali je istinito). Stvari su se malo postrožile u zadnje vrijeme. Rješenje je da se napravi mali projekt adaptacije kuće (ne košta puno) gdje će se ucrtati sve promjene i na osnovu njega se kreće u postupak građevinske dozvole i nakon dovršetka radova uporabne dozvole. Uporabna dozvola se dobiva nakon tehničkog pregleda zgrade, gdje komisija ustanovljava da je sve prema projektu te da ja građevina sigurna i neštetna za život. Ja uvijek savjetujem da se nazove u ured za ishođenje uporabne dozvole jer ćete tamo dobiti sve ostale potrebne informacije.

 

Naravno da sve ovo i košta, ali ulaskom u Europu zgrada bez uporabne dozvole neće imati svoju stvarnu vrijednost!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija