Jump to content

Kazna za korištenje mobitela


kinfa97

Preporučene objave

Pozdrav svima molim Vas jedan pravni savjet.

Jučer (16.2022.) na kućnu adresu došao mi je obvezni prekršajni nalog po kojem sam kažnjen s 1000kn temeljem članka zakona 196, stavak 3 za korištenje mobitela u vožnji.

Ništa nebi bilo sporno da prekršaj nije od 8.11.2020., kada me zaustavio policajac blizu ulaza na sajam Jakoševac naglašavam vozilo je bilo zaustavljeno u koloni znaci ne u voznji i mobitel mi je bio na instrument tabli vozila, ne u ruci i na njemu je bila uključena navigacija. U trenutnku kada sam se zaustavio u koloni mobitel sam prebacio s instrument table na suvozačko sjedalo i onda zamnom dotrčava policajac koji je stajao sa strane i rekao mi da stanem na rizol. Nakon toga pokušao sam mu objasniti da nisam koristio mobitel u vožnji, ali nije me htio ni dozivjeti, također zamolio sam mjeru upozorenja što je također odbio. Kaznu također mi nije htio dati u ruke, niti ikakav zapisnik na potpis, tj kaznu sam mogao dobiti odmah samo ako je odmah zelim i platiti. Da bi mi nakon skoro godinu i 5 mjeseci na kucnu adresu dosla kazna.

 

Molim vas savjet, također da navedem da je policajac bio izuzetno neugodan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rok je 4 godine, jer tad nastupa zastara, tako da je formalno ok (iako nije ok da se tako dugo čeka).

Kaznu ti mogu dati odmah, ali i poslati naknadno, formalno je ispravno i jedno i drugo te ti nisu dužni odmah nešto dati.

Možda je najbolji izbor prigovor bez izjašnjavanja o krivnji, jer će te onda zvati na sud, pa ćeš vidjeti što i kako dalje. Ako želiš negirati, tad ćeš moći tražiti suočenje s policajcem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Da ne otvaram novu temu, nadovezao bi se ovdje.

Zaustavljen sam jer sam pričao na mobitel u vožnji. Mobitel je na uhu bio doslovno tri sekunde jer se rotacija odmah upalila iza mene te sam prekinuo poziv i spustio mobitel. Dokaze posjedujem jer je vidljivo trajanje uspostave poziva na izlistu i poklapa se s vremenom zaustavljanja.

Poziv je bio upućen članu obitelji koji je teško bolestan i zahtjeva bolničku njegu. Posjedujem medicinsku dokumentaciju od toga dana i dana prije kada je član obitelji zaprimljen na hitnu pomoć. Radi se o bolesniku u termalnoj fazi.

Do sada sam imao nekoliko sitnih kazni po 500,00 kn, zadnju prije 11 mjeseci za pojas pa nije postojala mogucnost davanja opomena. Kazne redovno plaćam i planirao sam i ovu, ali kada sam razmislio o svim okolnostima koje su se dogodile, zapitao sam se ima li smisla pokusati sa zalbom? Jer ja ne negiram krivnju nego ipak molim za razumijevanje. Ima li smisla pokusati, s tim da, ponavljam, posjedujem validne dokaze za sve sto sam naveo.

 

Hvala svima, lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija