Jump to content

Tužba ili nešto drugo radi lažnih prijava


potvrda

Preporučene objave

Pozdrav, 

bivši kolega s posla koji ima duži popis pravomoćnih presuda radi nasrtljivog ponašanja, prijetnji, klevete i sličnih radnji je prijavio Centru za socijalnu skrb mene i suprugu za zanemarivanje i zlostavljanje naše djece. Supruga je već bila na pozvana na razgovor u policiju, inspektor je bio ok, djelomično i on vidi da imamo posla s psihički poremećenom osobom te je rečeno kako će se isto komuniicrati CZSS, no slijedeći tjedan idem i ja na razgovor. Koliko sam razumio u ovom nebuloznom postupku djeca će biti isto vještačena te će CZSS dodatno ispitati vrtić i školu. Jasno mi je da je ovo već sada  sranje koje će narušiti kvalitetu našeg života uvelike, ali ono što što mene konkretno zanima, na koji način se možemo u budućnosti zaštiti od navedene poremećene osobe?
Dotična osoba  je još prošle godine slala anonimna pisma te upućivala telefonske pozive mojim i ženinim roditeljima te braći. Tada nam je rečeno na policiji kako nema smisla prijavljivati išta budući da se u pismima ne prijeti nikome, već se samo kleveta, te da ako želimo podnesemo privatnu tužbu. Sada je prešla na anonimne prijave koje će prvenstveno utjecati na naš obiteljski život, potencijalno ostaviti traume na djecu. Postoji li ikakav način da se dobije zaštita od nadležnih institucija ili ne?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle svatko može a to je i dužnost prijaviti sumnju ako ima saznanja da je zlostavljana mlt osoba. kaznena prijava (sve imate ovdje opširno i naširoko) po kojoj je državno odvjetništvo dužno postupati istražiti te obavjestiti prijavitelja. Koliko shvaćam ovdje je riječ o ajmo ga nazvati savjesnom građaninu koji prijavljuje nešto što je vidio čuo itd....također bitno lažno prijavljivanje je kazneno djelo. vi imate pravo uvida u spis predmeta pri općinskom državnom odvjetništvu kažete pozvani ste u CZSS i to je sve u skladu s zakonom jer po prijavi dorh je zatražio da CZSS ispita ove okolnosti sastavit će izvještaj koji će također biti dio spisa sve što navodite apsolutno je jedan normalan tijek radnji kod situacije gdje se prijavljuje zlostavljanje ili zanemarivanje djeteta. brine me vještaćenje djece to je već korak koji se radi ako postoje opravdane sumnje da je djete stvarno i zanemarivano. nemojte ovo shvatiti površno ne ulazim jer stvarno moguće je da se dovedu neke institucije u zabludu no teško. kvaliteta vašeg života ne može narušiti poremećena osoba radije bih ovo ozbiljno shvatio prestao koristiti termine poremećena osoba itd...također da bi se optužio neko za neke radnje zlostavljanja i uznemiravanja a anonimni tel pozivi anonimna pisma ako ste sigurni da je to učinila ista osoba koja je prijavila zanemarivanje vašeg djeteta svakako obavjestite državno odvjetništvo jer može odlučivati u konačnici na optužnicu. Vi ste trenutno u istražnim radnjama te nije podignuta optužnica. nitko nema pravo uznemiravati drugoga svakako svaki oblik uznemiravanja prijavite ipak pripazite vidim opći linč prema toj kako kažete poremećenoj osobi. da je poremećena vjerujte ne bi uspjela pokrenuti institucije da po prijavi poremećene osobe i djeluju imaju preća posla. za početak prestanite nazivati nekoga da je poremećen (bar ne javno) to što ima netko pravomoćne presude znači pretpostavljam da je i po takvoj presudi odslužio ili odradio kaznene sankcije tako da osoba koja je učinila neko kazneno djelo pravomoćno presuđena i kažnjena nakon odrađivanja kazne osoba je kao ja i vi te ne smije zbog toga biti diskriminirana dakle može on vas tužiti zbog navoda da je poremećen da ima diuži popis kaznenih djela i nemojte vjerovati policiji mislim na ono,,,inspektor je bio ok,,,svako dobro nadam se da sam pomogao!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija