Jump to content

Kome se žaliti na rad upravitelja zgrade


matea5

Preporučene objave

Apsolutno ste bespomoćni. Mi smo čak dobili službeni odgovor od GSKG-a da to što je terasa nad našim stanom sanirana u suprotnosti s građevinskom dozvolom ( nije ugrađena termoizolacija), uopće nije problem, zakonski ni bilo kakav drugi, i da se nama samo čini da je u prostoriji pod terasom zimi hladnije, a ljeti značajno toplije nego u ostatku stana. Očigledno se i Vama samo "čini". Istina, ono što moram priznati je da kada je svježe sanirana terasa procurila nama u stan nakon prve jače kiše, pokrpali su je u rekordnom roku, i evo, ne curi već desetak godina. Nije curila ni prije navodne sanacije, ali to je neka druga priča, a tiče se namještanja besmislenih radova po zgradi rođinim firmama od strane  bivšeg predstavnika stanara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , matea5 je napisao:

Meni već godinama curi i mokri su mi zidovi i svake godine se obećava a od radova ništa! 

Snimiti stanje, po mogućnosti sa vještakom, obnoviti na svoj trošak a kasnije tužiti suvlasnike za povrat utrošenog.

 

Prije toga tražiti sanaciju istog putem hitne intervencije jer prodor vode u životni prostor zahtjeva hitnu intervenciju.

Sve pismenim putem. Kada vas odbiju postupiti po gore navedenom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Pozdrav,

da ne otvaram novu temu priključio bih se na ovu. 

Dakle u našoj zgradi podrum već mjesecima pliva doslovce u govnima jer je cijev kanalizacije iz kafića iznad probila. Sve je prijavljeno GSKG-u međutim oni apsolutno već 4 mjeseca ništa ne poduzimaju iako bi ovo po svim parametrima trebalo spadati pod hitne intervencije. Većinu suvlasnika nije briga jer žive na višim katovima i smrad do njih ni ne dopire. Da ne spominjem međuljudske odnose... U svakom slučaju nevjerojatno mi je prema komentarima iznad da ne postoji nikakav pravni način na koji se GSKG može natjerati da sanira problem? Zar je zbilja to tako? Nameće se onda logično pitanje čemu upravitelji zgrada? Čemu zakon? Čemu plaćanje pričuve? 

Unaprijed zahvalan na apsolutno bilo kojem savjetu koji bi pomogao. 

uređeno: od Borbena7
Neprimjereno izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Dana 22. 09. 2022. u 13:27, Borbena7 je napisao:

Tražite ih pisano očitovanje, što je poduzeto za rješavanje ovog hitnog problema, a ako nisu sposobni riješiti problem da ćete rado pristupiti promjeni upravitelja. Što kaže predstavnik stanara na navedenu situaciju?

Predstavnica stanara je potpuno indiferentna po tom pitanju, kao i uostalom ostatak stanara koje ta situacija uopće ne dira. Očito im neugodan miris kada se uđe u zgradu ne smeta toliko, a spremišta ionako nitko ne koristi tako da smo u situaciji da se nas 3 stanara jedini time bavimo. 

Zatražio bih pravnu pomoć. Kome se obratiti? Ima li neki dobar odvjetnik/advokat specijaliziran za ovu vrstu prava kojem bi se mogli obratiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija