Jump to content

Obrazac "Podaci o vozacu"


dzoksy

Preporučene objave

Poštovani,

prije par dana stigao je poštom dokument od policije da je prije pola godine pocinjen preksaj prekoracenja brzine, voznjom vise od 30kmh nakon oduzimanja sigurnosne razlike. Potrebno je u roku od 15 dana dostaviti podatke o vozacu, te jos nije pokrenut prekrsajni postupak.

Auto je prijavljen na obiteljskog clana koji ga uopce ne koristi te je i na njega adresirana "kazna".

Stvar je sta velik broj sire obitelji koristi taj automobil te je proslo vise od pola godine od prekrsaja pa kad je dosla kazna svi su rekli "nisam ja" i dali neki svoj alibi. Naknadno je predlozena mogucnost da se prijavi jedan od clanova obitelji koji je takoder s vremena na vrijeme upravljao automobilom, a preminuo je u doba izmedu pocinjenog prekrsaja i dospijeca kazne. 

Citajuci par ostalih objava na ovom portalu vidio sam da za dosta slucajeva ljudi preporucaju da se na podatci o vozacu napise vlasnik, pa da se kasnije zalbom kaze da je vozio netko drugi.

Ako cemo ovu situaciju rijesiti na takav nacin da se potpise preminula osoba, treba li ju potpisati na obrazac podatci o vozacu ili kasnije u zalbi. Takoder treba li naglasiti pri slanju podataka o vozacu da je osoba preminula (ako nju potpisemo).

Hvala i lp!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako upišete mrtvu osobu, vlasnik će odmah dobiti kaznu za nedavanje vjerodostojnih podataka, pa će se na to žaliti i vidjeti kako će proći na sudu - iskustva su svakakva, uglavnom negativna, tj. osuđujuće presude.

Ako upišete više osoba, vlasnik će opet dobiti kaznu za nedavanje vjerodostojnih podataka, pa će se na to žaliti i vidjeti kako će proći na sudu - iskustva su svakakva, a ima i dosta pozitivnih, što najviše ovisi o proteku vremena (mada je 6 mj. još prihvatljivo).

Ako upišete vlasnika, dobit će kaznu, pa će se na to žaliti i vidjeti kako će proći na sudu - iskustva su svakakva, uglavnom negativna, tj. osuđujuće presude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru!

Odlucimo li potpisati drugog clana obitelji (koji se slaze s tim da ga se potpise) postoji li u ovoj situaciji baza za zalbu. Naime niti sto metara prije adrese na kojoj pise da ja kamera (Zagrebacka 37) nalazi se znak za ograničenje brzine na 60 kmh. Na kazni pise da je ogranicenje 50kmh. Ako je ogranicenje stvarno na 60kmh kazna se smanjuje na 1000kn.

Vidio sam objavu od prije godinu dana covjeka koji se nasao u istoj situaciji, zalio se da je ogranicenje 60 i da mu smanje kaznu ali nije objavio ishod te nisam uspio stupiti u kontakt s njime.

Molim vas ako ste u mogucnosti pomozite mi s ovime:

-Jeli ogranicenje 50 ili 60 kmh ( slika u privitku a ako inate vremena pogledajte na street viewu ili nekoj drugoj stranici)

-jel nakon slanja podataka o vozacu kada kazna dode osoba ima pravo traziti opomenu ako mu je to prvi prekrsaj( ako kazna bzde iznosila 1000kn)

-jel nakon dolaska kazne vozac ima mogucnost placanja duplo manjeg iznosa u roku od tri dana

Unaprijed vam beskonacno hvala!Screenshot_20220311-094523_Maps.thumb.jpg.5c53c7bad7fa983e3187fdb618d74f4b.jpg 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija