Jump to content

Odjava s PK


Ela153729

Preporučene objave

Pozdrav!

Trebala bi pomoć. Imam 21 godinu i neznam puno o tome, a gospođa u Poreznoj je bila izrazito drska i neljubazna. Radila sam 2god i 4mj u ugostiteljstvu gdje mi nije bila PK potrebna za zaposlenje. Godišnji iznos primanja mi je bio 54.000kn. Za novo radno mjesto mi treba PK,no doživjela sam šok kad sam saznala da mi PK i dalje stoji na oca s kojim nisam u kontaktu 20god. Zanima me kako je moguće da nisam maknuta unatoč godišnjim primanjima i koja je procedura za pokretanje odjave? Da li je to moguće rješavati putem policije da nebude osobnog kontakta između njega i mene?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi jasno kako vam nije trebala porezna kartica prilikom zaposlenja kad to svaka firma traži prilikom zaposlenja, ali nebitno to sad. Policija nema nikakve veze s ovim. Ovo se se rješava u vašoj nadležnoj poreznoj. Otiđite ponovo tamo, popunite zahtjev te vam službenica mora izdati poreznu karticu na vaše ime. Čim izda karticu na vaše ima automatizmom ćete biti odjavljeni s očeve.

Ukoliko ne bude išlo u poreznoj, lijepo prijavite ženu da ne obavlja svoj posao kako treba. Također možete izvaditi poreznu karticu preko sustava eGrađani u sklopu usluge ePorezna. Tu su vam upute, a u sustav ulazite preko tokena banke. Idete na podnesi zahtjev kad uđete u sustav, poslije toga izdavanje/izmjena porezne kartice, upišete adresu, ovo ostalo ne dirate i stisnete pošalji. Nakon par dana dođe vam tu izdana porezna kartica.

edit: zaboravio sam da vam knjigovođa može također preko sustava ePorezna napraviti poreznu karticu

 

uređeno: od Miran89
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija