Jump to content

kupnja stana predugovor


Sanyyy

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim Vas pomoć. Sklopila sam kupoprodajni ugovor za kupnju stana u gradnji ( tada još nije bila ishođena građevinska dozvola) prošle godine u 7 mjesecu. Platili odmah kaparu.  Prvi smo u toj budućoj zgradi od 25 stanova kupili od prodavatelja stan. Drugu ratu smo uplatili 2/3 od ukupne cijene prilikom početka gradnje tj ishođenjem građevinske dozvole, prije mjesec dana, sukladno predugovoru. Zadnja rata je dogovorena platiti na kraju. 

Jučer me je nazvao prodavatelj da mu se dogodila velika pogreška i da je taj  naš stan stavio i u u predugovor  drugom kupcu,  koji u toj zgradi od njega kupuje tri stana, među njima i naš taj je stavio u njegov predugovor. I kako taj kupac ne odustaje od toga stana iako smo mi prije njega potpisali predugovor. Svjestan je da smo mi prvi što i potvrđuje sam predugovor. Pa nam je nudio drugi stan u toj zgradi , na što ne bi pristala jer smo prvi mi potpisali predugovor i nije naša pogreška, a i ponuđeni stan mi ne odgovara. Prodavatelj spominje kako će to morat na sud i da će priznati svoju krivnju... Što su moguće posljedice? Molim vas pomoć!

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

".....Ukoliko prodavatelj ne preda Kupcu predmetni stan do 31.12.2022 g. dužan je platiti kupcu na ime ugovorne kazne 0,5% od do tada uplaćene cijene iz članka 3 ovog predugovora za svaki dan zakašnjenja a maksimalna kazna tj penali mog biti 5 posto od ukupne cijene stana. Prodavatelj je oslobođen  plaćanja ugovorne kazne ako je zakašnjenje prouzročeno višm silom ili mjerama predviđenim aktima nadležnih tijela.

Ukoliko stan koji je predmet ovog predugovora zbog bilo kojeg razloga prodavatelj ne bi mogao izgraditi i predati kupcu u skladu sa ovim predugovorom, prodavatelj se obvezuje kupcu  vratiti uplaćeni iznos najkasnije. Ukoliko prodavatelj  do navedenog datuma ne vrati uplaćeni kupac se može naplatiti sudskom ovrhom......."

Poštovani

 

problem je što je nakon našeg sklapanja predugovora..za isti stan taj naš poslije sklopio predugovor s drugim kupcem....Greškom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija