Jump to content

Zaštita žiga


ROMANALTER

Preporučene objave

Udruga je zaštitila žig 2013. godine, sa prepoznatljivim logotipom koji je u potpunosti (uključujući znak i font teksta) kopirala druga udruga i registrirala žig 2020. godine. Razlika između dva "rješenja" se sastoji samo u promjeni riječi Croatia u Moslavina. Koji su raspoloživi pravni koraci u zaštiti intelektualnog vlasništva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najprije putem udruge ili odvjetnika pisanim putem obavijestite drugu udrugu o povredi vašeg prava intelektualnog vlasništva te zahtjevate prestanak takvog činjenja i odredite rok u kojem bi druga udruga trebala prestati koristiti žig za koji smatrate da povrijeđuje vaša prava. Ukoliko druga udruga u zadanom roku to ne ispoštuje, možete podnijeti tužbu nadležnom trgovačkom sudu zbog povrede prava vašeg registriranog žiga. Sud će u postupku odlučiti ima li dovoljno razlikovnih elemenata da se kasnija registracija žiga smatra povredom ranije registriranog žiga. 

Više informacija također možete dobiti u INCENTIV - informacijskom centru Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo: https://www.dziv.hr/hr/informacije-usluge/incentiv/kontaktirajte/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija