Jump to content

parkirno mjesto u podzemnoj garaži zgrade - ograđivanje


scarlett26

Preporučene objave

Mi imamo podzemnu garažu s otvorenim parkirnim mjestima u zgradi, no vlasnik parkirnog mjesta do mog mi je usmeno najavio ograđivanje svog mjesta posred crte koja nas dijeli čime bi meni u potpunosti onemogućio ulazak u moje vozilo osim kroz gepek, budući da mi je s druge strane zid.

Već je povukao i struju (slika u prilogu) sa stropa hodnika garaže koji je u vlasništvu svih suvlasnika na ovaj nosivi stup koji je pored njegovog mjesta, a da ne postoji nikakva dokumentacija, niti suglasnost ostalih. Čak mislim da i to po stropu je samostalno povučeno od iste osobe bez traženja suglasnosti ostalih suvlasnika. S obzirom na povučenu struju očito i ne misli samo staviti tu ogradu nego u potpusnoti zagraditi to mjesto s nekakvim vratima.

Da li je crta razgraničenja u vlasništvu mene i njih ili je „ničija zemlja“?

Molila bih mišljenje da li on ima pravo napraviti gore navedeno, te osim posjedovne tužbe za zaštitu mog posjeda koje su mi mogućnosti? Upravitelj zgrade mi je odbio dati odgovor.

Dopis za pismenim očitovanjem je već poslan tim susjedima. Također napominjem da je već odavno zagradio isto druga svoja 3 parkirna mjesta s rolo vratima i napravio si garažu praktički, a kako me obavijestio predstavnik stanara time je zagradio pristup glavnom hidrantu zgrade.

I ako netko zna, gdje i od koga mogu kao suvlasnik tražiti etažni elaborat tog podruma na uvid?

Puno hvala na pomoći.

20220324_070842.jpg

uređeno: od scarlett26
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija