Jump to content

Uvjetna kazna zatvora


Wooski

Preporučene objave

Poštovani,

imam pitanje, a ne želim iznjeti previše detalja. Naime osuđen sam bio za protupravnu naplatu i posjedovanje oružja i trenutačno sam pod uvjetom naredne 3 godine. Kriv sam za ono što sam učinio, ali policija ni sud nisu u obzir uzeli prijetnje upućene meni od strane "žrtve". Sad sam naučio da oružje koje je dostupno građanima sa dozvolom za posjedovanje, ukoliko je nađeno u posjedu osobe bez dozvole za držanje spada pod prekršaj, a ne kaznu. Takvo oružje uključuje pištolje, karabine, itd... ništa rafalno. Konkretno me zanima, s obzirom da sam pod uvjetom za djelo ilegalno držanja oružja i da me je strah za svoj život, ukoliko bi nabavio pištolj (dostupan građanima sa dozvolom) bi li bio kazneno progonjen zajedno sa povlačenjem uvjetne kazne ili samo prekršajno? Hvala.

uređeno: od Wooski
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 19 sati , sivko je napisao:

Ne zbog prekršaja,samo zbog kazenog djela.

Ok, hvala na odgovoru. Imam potpitanje. U presudi pise da ukoliko pocinim bilo kakvo kazneno djelo uvjet ce se opozvati, ali pricao sam sa toliko puno ljudi kojima je ista stvar pisala u presudi i oni su mi rekli da ta recenica znaci kako ne smijes pociniti isto ili slicno/povezano kazneno djelo. Npr. Ako si na uvjetu za slucaj vezan uz drogu, po njihovim rijecima znaci da osoba ne smije pociniti nikakvo kazneno djelo vezano uz drogu. Tek se tad opoziva uvjet. Ukoliko ista osoba pocini djelo vezano uz npr. Prijevaru nece joj se opozvati uvjet. Ako mozete potvrditi jeli ova tvrdnja tocna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Uvjetna kazna zatvora
prije 5 minuta, drot13 je napisao:

Ako ti presudom izričito nije određena neka takva zabrana, možeš normalno putovati, ne trebaš tražiti nikakvu dozvolu niti se ikome javljati.

Meni to nije bilo navedeno u presudi, ali na papiru sto sam dobio od probacije vidim da pod "redovno izvršenje obveza izrečenih presudom" piše tražiti suglasnost suca izvršenja vezano uz putovanje u inozomestvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , drot13 je napisao:

Onda ih (suca izvršenja) moraš kontaktirati s upitom.

U redu i samo da razjasnim sudac izvršenja je onaj koji je donio pravomoćnost? Ne znam kako da uopće dodem do njih, mislim imam hrpu papira sa suda sada ja moram tražit tog suca i sta samo ih nazvati ili poslati neku sluzbenu zamolbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija