Jump to content

Ovrha i postupanje poslodavca


DominikZagreb

Preporučene objave

Imam jedan problem i pitanje kako postupiti u mom slučaju ovrhe i postupanju poslodavca

Naime radim u državnoj firmi(ministarstvo nije važno koje) imam kredit koji otplaćujem administrativnom zabranom tj. skidaju sa plaće i drugi kredit koji nisam mogao plaćati (životni problemi) zbog kojeg imam ovrhu. Taj drugi kredit nisam plaćao preko adm. zabrane nego trajnim nalogom u banci tj. banka je sama skidala iznos 10-top u mjesecu. Prvo sam dobio ovrhu na dio zaostalih rata na Finu kad su mi blokirali račun i uzeli nešto sitno a zatim su nakon par mjeseci poslali poslodavcu ovršnu ispravu (onu izjavu koju sam potpisao kod javnog bilježnika) da poslodavac dalje ostatak od plaće uplaćuje banci. Pošto sam imao malo veću plaću od prosjeka na zaštićeni sam dobivao 4700kn (sa prijevozom) ostatak je išao na onaj prvi kredit a na ovršeni kredi je išlo 350 kn koliko je ostalo. Kredit mi nije još otkazan (možda ga prodaju nekoj agenciji ili pokrenu ovrhu na njega kasnije-nevažno) pa i taj iznos od350 kn nije niti približno dovoljan da pokrije ratu koju imam.

Početkom ove godine prosječna plaća je narasla pa bi ja trebao dobiti oko 5000 kn na zaštićeni a banci za ovršeni kredit bi ostalo samo 50 kn. E sad moje računovodstvo i dalje meni nije uplatilo 5000 nego i dalje 4700.Na moj upit zašto ne uplačuju koliko treba oni kažu da je bolje ovako jer se banka ne buni i ako im smanje uplatu na 50kn  boje se da bi banka mogla pokrenuti ovrhu protiv poslodavca jer su imali jednom takav slučaj?

Naime oni govore da su oni kod ovjere papira za kredit kod banke kad sam podizao potpisali da oni jamče za mene (nije mi jasno kako oni jamče kad ja uzimam kredit a oni samo potpisuju da sam ja zaposlen kod njih i ovjeravaju platne liste i sl.)

Da li su oni u pravu i da li bi banka mogla pokrenuti ovrhu protiv mog poslodavca (čl.201 OZ koliko sam čitao po internetu) ili nisu pa da ja tražim da mi uplaćuju cijeli iznos a banci neka uplaćuju 50 kn

Oprostite na velikom postu i molim pomoć pošto nisam siguran šta da radim

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija