Jump to content

Opoziv ovrhe u cjelosti pa ponovni Zahtjev naplate


MeriSt

Preporučene objave

Kćer mi je u blokadi od 2013-te godine i ovršni predmet je od tada pa do danas pod istim nazivom i od istog ovrhovoditelja.
Upravo gledam preko e-građana sve te dokumente i nije mi jasno slijedeće.
Dana 02.03.2020.g. ovrhovoditelj podnosi Zahtjev za opoziv zahtjeva za naplatu i navodi da zahtijeva opoziv u cjelosti bez vraćanja osnove, da bi 21.10.2020.g. isti ovrhovoditelj podnio ponovno Zahtjev za naplatu istog rješenja o ovrsi u cjelosti.
Kada uđem u Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje, datum i vrijeme primitka Rješenja o ovrsi je 21.10.2020.g, dakle kada je ponovno podnijet Zahtjev za naplatu.
Ne razumijem kako isti ovršni predmet sa istim ovrhovoditeljem može biti opozvan u cijelosti, a par mjeseci iza toga ponovno pokrenut pa se ovršni postupak (po ovome koliko ja shaćam) sada vodi umjesto od 2013-te, sa novim datumom od 21.10.2020.g?
I ne razumijem kada uđem u Potvrdu o redoslijedu osnova za plaćanje, piše:
"-Upisana je u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje na 1. mjestu.
 -Obveze u Očevidniku prije ove osnove iznose: 0,00 kn"

Može li mi itko sve ovo pojasniti jer bila sam uvjerena da nova ovrha počinje teći od onog datuma ako netko otkupi dug, a ne da isti ovrhovoditelj čas opoziva u cjelosti ovrhu, čas je ponovno pokreće.
Hvala


 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

po ovome što se gore navodi koja je uopće svrha  čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima ????

odnosno e li dopušten prijedlog ovrhovoditelja da Financijska agencija, nakon što je na temelju čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima prestala postupati po rješenju o ovrsi i isto izbrisala iz Očevidnika, ponovno navedeno rješenje o ovrsi upiše u Očevidnik i nastavi postupati sukladno istome?

Nije dopušten prijedlog ovrhovoditelja da Financijska agencija, nakon što je na temelju čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima prestala postupati po rješenju o ovrsi i isto izbrisala iz Očevidnika, ponovno navedeno rješenje o ovrsi upiše u Očevidnik i nastavi postupati sukladno istome.

uređeno: od brainsurfer
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 24. 05. 2022. u 2:37, brainsurfer je napisao:

Je li dopušten prijedlog ovrhovoditelja da Financijska agencija, nakon što je na temelju čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima prestala postupati po rješenju o ovrsi i isto izbrisala iz Očevidnika, ponovno navedeno rješenje o ovrsi upiše u Očevidnik i nastavi postupati sukladno istome?

Da, ako se radilo o izravnoj naplati preko FINA-e tj. bez posredovanja suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija