Jump to content

Dug za plin zakupca poslovnog prostora


Lena87

Preporučene objave

Postovani,

Poslovni prostor je iznajmljivan na period od oko 20 godina zakupcu koji je uz nasu saglasnost uveo plin u objekat na ime svoje firme (postoje dva odvojena brojila) i redovno izmirivao svoje obaveze placanja racuna plinari.

Drugi zakupac na koga je posle preneseno vlasnistvo postojeceg prikljucka na plin napravio je dug od oko 20000,00 kn, koji nije izmiren. Plin je posle iskljucen zbog duga, tako da ga vise ne koristimo. Iz plinare su zvali i rekli da smo mi kao vlasnici trebali da kontrolisemo placanja racuna iako nikada nije dolazio racun na nase ime i nismo imali uvid u to, jasno nam je da je plinari u interesu da bilo ko izmiri dug.

Moje pitanje glasi kakve su posljedice tereta duga na nekretninu, s obzirom da vlasnica nekretnine nije i vlasnica prikljucka tj plin je na zakupcu i njemu su dolazili racuni. Od toga je proslo 8 godina i pretpostavljamo da taj dug nije izmiren i da idu kamate. Dali da pokrecemo privatnu tuzbu da se to sve regulise? Dali moze da dodje do ovrhe na nekretninu?

Srdacan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija