Jump to content

Naknada za umanjenu vrijednost vozila


Koprivnica

Preporučene objave

Poštovani, molim vas za pomoć. 

prvi put sam kupila novo vozilo, 29.10.21. godine DACIA Duster i do 25.03.22. imala sam dvije prometne nezgode u kojima sam ja oštećena osoba, tj. moje vozilo.  

Prva nezgoda dogodila se na dan 24.12.21. koju je prouzročio gospodin koji je bio u alkoholiziranom stanju. Prema policijskom zapisniku i osiguranju, gospodin je odgovoran za štetu. Popravak je bio velik, a savjetovali su mi da zbog brzine popravka aktiviram kasko svog osiguravajućeg društva, što sam i učinila. Vozilo je popravljeno u ovlaštenom servisu. Popravljen je prednji desni Krak i prednji desni Alu naplatak, a ostali dijelovi su zamijenjeni novima.
Druga nezgoda dogodila se na dan 25.03.22. kad je gospodin izlazio s parkirališta i bočno udario u moje vozilo koje je bilo na cesti u pokretu. Naknadu štete sam zatražila na osnovu AOO gospodina koji je prouzročio štetu, na način da se vozilo popravi. Prema izvidu štete osiguravajuće kuće gospodina, oštećeni dijelovi se neće mijenjati (osim desnog proširenja praga) već će se popravljati (desna prednja vrata, desna stražnja vrata i desni stražnji blatobran). U štetnom zahtjevu navela sam da želim popravak, a ne novce na račun.
Na žalost, popravkom vozila smanjit će se njegova vrijednost i više nije kao da je novo. 
Molim vas informaciju za sljedeće:
1. za prvu nezgodu, s obzirom koliko je vremena prošlo, da li mogu zatražiti naknadu štete za umanjenu vrijednost za popravak prednjeg desnog Kraka i Alu naplatka? Ako da, moram li zahtjev uputiti svom osiguravajućem društvu preko kojeg je izvršen popravak ili na neki drugi način?
2. za drugu nezgodu sam primila obavijest da je štetni zahtjev opravdan te će ovlašteni servis poslati račun na naplatu. kada i kako mogu zatražiti naknadu štete za umanjenu vrijednost vozila i na koji način moram uputiti zahtjev. Vozilo je u ovlaštenom servisu i čekam da mi jave da li su dogovorili s osiguravajućim društom isplatu da mogu ići po vozilo. 
Unaprijed zahvaljujem.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija