Jump to content

Pravna sigurnost između prihvata ponude i potpisa ugovora

VitoK_zg

Preporučene objave

Pozdrav,

zanima me s pravnog stajališta na koji je način radnik zaštićen u situaciji nakon prihvata ponude novog poslodavca, a prije potpisa samog ugovora?

Nakon prihvata ponude kod novog poslodavca, pokrenut mi je otkazni rok kod trenutnog poslodavca, pa me zanima u slučaju da se iz bilo kojeg razloga izjalovi dogovor i ne dođe do potpisa ugovora, jesam li na neki način osiguran, odnosno bih li imao pravo barem na neku naknadu s obzirom da je otkazni rok kod trenutnog poslodavca pokrenut kao posljedica dogovora s novim poslodavcem.

Hvala.
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

Imate li sa budućim poslodavcem potpisan kakav dokument?

Ne, ali imam njihovo pismo namjere, a prilikom slanja istog su naznačili da ukoliko prihvaćam ponudu mogu izraziti suglasnost putem maila, što sam i učinio.

U pismu namjere je naznačen i početak rada (ne kasnije od..) iz kojeg je jasno da sam ja u ovom trenutku već morao biti (i jesam) u otkaznom roku kod "starog" poslodavca.

Postoji i naknadna komunikacija putem maila po kojoj je očito da je dogovor sklopljen  i po kojoj je jasno da sam ja morao sve iskomunicirati sa sadašnjim poslodavcem i pokrenuti postupak odlaska s tog radnog mjesta.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija