Ivona27 objavljeno: 12. travanj 2022. Dijeli objavljeno: 12. travanj 2022. Poštovani, imam nekoliko upita u vezi porodiljnog. U firmi nemamo HR odjel ili nekoga tko bi mi dao ispravne informacije o mojim pravima pa bih vas zamolila za odgovor. Trudna sam i termin mi je u 7.mjesecu. U radnom sam odnosu od prošle godine od kraja 4.mjeseca. Ugovor sam potpisala na 2 godine, što znači da će mi isteći dok budem na rodiljnom. Iz firme kažu da ga mogu produljiti, no mene zanima problematika iza toga. - što se moze dogoditi ukoliko se ugovor ne produži na vrijeme? Mogu li mi ga sada produžiti pa da budem osigurana na neki način? - hoće li naknada (za tih nekoliko mjeseci) biti ista ako ne budu u mogućnosti produljiti ugovor? - vrijedi li porodiljni/rodiljni godinu dana od kada odem na njega ili do djetetove prve godine života? - imam li pravo iskoristiti godišnji od 2 tjedna prije početka porodiljnog? - ukoliko odem na porodiljni 45 dana prije termina moram li priložiti neki dokument, npr. Preporuku doktora i kako se broje ti dani? Odnosno računaju li se i vikendi i blagdani ili samo radni dani? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.