Jump to content

Neisplaćene plaće i savjet oko toga što dalje


Sviix

Preporučene objave

Firma gdje sam radio mi je ostala dužna xy plaća i naravno kako to već ide, nakon pola godine natezanja od kad sam dao otkaz, nisu još ništa isplatili. Odlučio sam pokrenuti tužbu, ali sam čuo da se moji izvodi iz banke ne računaju kao dokaz da nisam primio plaću za taj mjesec i da mi trebaju platne liste. Zanima me kako bih mogao saznati koja firma odrađuje knjigovodstvo firmi koja mi je dužna da odem tamo i tražim te platne liste. Zvao sam finu, oni mi nisu rekli ništa, a čini mi se da ni porezna neće biti od baš puno pomoći pa ih neću ni zvat. Gledao sam malo zakon o pravu na pristup informacijama, ali to se odnosi samo na tijela javne vlasti, a ovo je privatna firma koja ne spada u tu kategoriju. Postoje li još neki papiri što bi bilo dobro imati ili će biti potrebni? Ako je netko možda bio u sličnoj situaciji, a da mu se ovaj pakšu izmigoljio od plaćanja na neku foru ili samo imate neki savjet. Javite, čisto nek se nađe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvi korak prijava inspekciji rada. To je teški prekršaj i morati će reagirati. Sad vam je svejedno hoćete li anonimno ili pod imenom kad ste dali otkaz. Po njihovom nalogu izdati će vam platne liste. S njima na Finu i pokrećete ovrhu nad računom firme. 

Ponekad u na sudskom registru, tamo gdje su bilješke uz financijske izvještaje stoji u tom izvještaju tko ga je napravio pa možete pokušati preko toga doći do knjigovodstvenog servisa. Ili jednostavno da preko nekoga od kolega dođete do te informacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija