Jump to content

Ugovor o kupoprodaji nekretnina


veliki19

Preporučene objave

Poštovani!

Prodavateljica poljoprivrednog zemljišta upisana je u z. k. izvatku kao suvlasnica jer je naslijedila 1/2 nekretnine nakon smrti supruga. U gruntovnici nije objedinila vlasništvo sa svojim dijelom od prije. Na njen suvlasnički dio (od prije) je upisana s bivšom adresom.

Je li ispravno ovako napisati u ugovoru i radi li se o suvlasničkoj ili samovlasničkoj nekretnini?

I.

Prodavateljica prodaje, a kupac kupuje njezine suvlasničke nekretnine od 1/2 dijela i 1/2 dijela, tj. u cijelosti, upisane u z. k. ul. ____ k. o. ______ i to:

čkbr. __________ /naziv/ s _______ m2 i

čkbr. __________ /naziv/ s _______ m2.

II.

Prodavateljica čini nedvojbenim da je kod naprijed citiranih nekretnina upisana s adresom prebivališta „mjesto, adresa“, no pod materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavljuje da je njezina točna adresa prebivališta „mjesto, adresa“ te se radi o istoj osobi, tj. da je: „opći podaci, mjesto, adresa, OIB“ istovjetna s „opći podaci, mjesto, adresa, OIB iz ZK izvatka“ i „opći podaci, mjesto, adresa iz ZK izvatka“.

+ ostali dijelovi ugovora (cijena, isplata, tabularna izjava i stupanje u posjed).

Ima li smisla solemnizirati ugovor o kupoprodaji poljoprivrednog zemljišta jer je iznos do 5.000 kn radi uštede na sudskoj pristojbi za uknjižbu koja je 250 kn, a trošak solemnizacije  cca 170 kn. I plaća li se JB za solemnizaciju samo 170 kn bez obzira na broj primjeraka ugovora donesenih na potvrdu?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija