Jump to content

Tražim pravnu pomoć za tužbu protiv poslodavaca


Ksilipet

Preporučene objave

Poštovani, 

danas sam dobila neopravdan otkaz ugovora o radu na neodređeno s probnim rokom od 6 mjeseci. Naime, poslodavac je u roku od mjesec dana zaposlio veći broj djelatnika i proširio poslovanje na 2 nove poslovnice te je u preuzimanju poslovnog prostora iz nepoznatog razloga preuzeo i djelatnicu iz firme koja je prije poslovala u tim poslovnicama i koja je obavljala isti posao kao i ja. Namjera je da ta djelatnica onda preuzme moj posao. Ironično, u odluci otkaza ugovora je navedeno da nisam zadovoljila na probnom roku, za što ne postoje nikakvi argumenti i dokazi, dapače, mogu dokazati da sam korektno izvršavala svoje dužnosti, a također u istom e-mailu skupa s Odlukom o otkazu sam od istog poslodavca dobila i preporuku. Po meni, ovo je slučaj koji ne bi trebao moći izgubiti na sudu. 

Obzirom da će mi iznos otpremnine biti jako skroman, trebala bih ako me možete uputiti na nekakvu besplatnu pravnu pomoć u području radnog prava ili ako mi možete dati informaciju, da li može odvjetnik naplatiti svoje troškove po završetku sudskog spora od strane stranke koja je izgubila spor odnosno, u ovom slučaju od poslodavca. Znam da na odluku trebam uskoro uložiti prigovor, međutim htjela bih prije se posavjetovati s pravnikom i postići nekakav dogovor o naplati. 

 

Hvala puno. 

Lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija