Jump to content

Ovrha zbog Alimentacije


Domagoj 2912

Preporučene objave

Postovanje,

Ovako nalazim se u sljedecoj situaciji.

Prema Sudskoj presudi od 2019.godine duzan sam placati alimentaciju od 1017 kn mjesecno za uzdrzavanje malodobnog djeteta.Naravno da je bivsa odmah napravila zabranu na placu i ovrsila me preko FINE.To nije sporno niti je bio ikakav problem i redovito su se izvrsavale uplate.U prosincu 2021 godine. knjigovodstvo dobiva obrazac od EOS matrixa o otkupu duga za kredit u RBA i postupaju po njihvom obrazcu te isplacuju njima blokirani iznos umjesto FINI i dugovi od alimentacije se gomilaju.

U Ozujku 2022 godine po navodu knjigovodstva odlazim u FINU i trazim izmjenu G1 obrazca gdje je pisalo da ovrsuju B-ostale vrste trazbina u A-trazbine po osnovi novcanog iznosa za uzdrzavanje djeteta.FINA to odobrava i tu nastaje problem jer mi knjigovodstvo ovrsuje sav iznos koji je veci od 1/4 place odnosno 1771.50kn a alimentacija i dalje iznosi 1017kn mjesecno.Znaci 1017 kn odlazi na alimentaciju a ostali iznos odlazi na ostala dugovanja i obustave.

Pitanje glasi: Kako smanjiti iznos obustave na placu na 2/3 tj. vratiti na staro?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 45 minuta, Borbena7 je napisao:

Jeste sigurni da sav iznos ne odlazi na alimentaciju s obzirom da imate dug i da se ne plaća redovno po dospijeću?

Siguran sam jer je dugovanje bilo 5280 kn za alimentaciju,a sa racuna je isplaceno 6080kn.Takoder prema uvidu u ocevidnik nema vise dugovanja za alimentaciju posto dospjece stize prvoga u mjesecu za tekuci mjesec.

I sve bi bilo uredu da knjigovodstvo ne tvrdi da mora i dalje isplacivati 3/4 place na blokirani racun,odnosno sav iznos koji je iznad 1771.50 kn.

Mene sada brine sljedeci mjesec gdje cu dobiti 1771.50kn na zasticeni racun a ostatak od 6080kn ce otici na blokirani gdje ce se naplatiti tih 1017kn alimentacije a ostalo ce ici na druge obustave.

uređeno: od Domagoj 2912
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 minutu, Borbena7 je napisao:

Bojim se da je računovodstvo u pravu i tako sve dok se alimentacija naplaćuje prisilno. Možete li to riješiti na način da majka povuče ovrhu, a da Vi računovodstvu date trajni nalog za obustavu plaće na ime alimentacije?

Mene zanima dali ja mogu dati trajni nalog prema sudskoj presudi,pa da racunovodstvo postupa po trajnom nalogu,pa poslije toga ostatak novaca uplacuje na blokirani racun.Odnosno dali trajni nalog ima prednost pred FINOm?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija