Jump to content

Poslovno uvjetovani otkaz


Zoolander

Preporučene objave

D.o.o. se sastoji od novinskog tjednika i radija. Radio je izgubio koncesiju (neispravan odašiljač kojeg poslodavac nije popravio na vrijeme pa radio nije emitirao zemaljsku frekvenciju, već samo putem streaminga, zakonski rok u slučaju prekida emitiranja je 48 sati, a radio nije emitirao 6 mjeseci). Kao jednom od zaposlenika poslodavac me pitao da li želim dati otkaz, što sam odbio. Nakon čega će poslodavac ponuditi novi ugovor o radu, no napomenuto je da kao radijski voditelj, novinar moram uz rad u novinama, raditi i poslove marketinga te promovirati sada novi medij (sada samo streaming radio, više se ne može u nazivu radija koristiti i promovirati zemaljska frekvencija ugašenog radija, nego se stvara potpuno novi streaming medij sa novim imenom), poslove koje nikad nisam radio, niti imam iskustva u tome, uz dodatnu napomenu da će se taj fond koristiti kao dodatni, ako ne i jedini za isplatu plaće. Da li me poslodavac može prerasporediti na poslove marketinga? Da li mi može umanjiti plaću? Kakva su moja prava ukoliko odbijem potpisati novi ugovor o radu? U međuvremenu poslodavac zapošljava novu osobu na poslovima uređivanja web portala te novinarima u tjedniku povisuje plaću. Uz mene još je dvoje zaposlenika radija, urednik, koji je zbog poslovnog statusa imao veću plaću, kolegica koja je na probnom radu i ima ugovor na određeno vrijeme i 300kn nižu plaću od moje i ja kao stalni zaposlenik firme. Povećanjem plaća novinarima došlo je do izjednačavanja iznosa plaća u firmi, osim moje koja je ostala ista. Da li je to opravdano? U firmi radim 15 godina i najduže od svih radim u njoj kao radijski voditelj/novinar. Plaća mi iznosi 4000kn neto i samo je jednom u 15 godina povećana za 300kn, da li je to u skladu sa zakonom o radu?
Da li imam pravo na otpremninu ako ne potpišem novi ugovor?

Budući da je radio ugašen, a meni nije ponuđen novi ugovor o radu, u pravilu radim na "crno" pa me zanima u kojem je roku poslodavac dužan ponuditi novi ugovor o radu, u mojem slučaju jer je prestalo postojati moje radno mjesto, gubitkom koncesije? 
Da li ima otkaznog roka u slučaju poslovno uvjetovanog otkaza, budući da više nema mojeg radnog mjesta, a novi ugovor o preraspodjeli nisam potpisao?
Koji je rok za isplatu otpremnine?
Da li mi je poslodavac dužan isplatiti 25 dana neiskorištenog GO?
Da li imam pravo na kakvu dodatnu naknadu s obzirom da mi se plaća 15godina nije usklađivala s troškovima života, odnosno povećavala, osim jednom za 300kn?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija