Jump to content

Izračun mirovine


umirovljenik2

Preporučene objave

Poštovani profesore,

U privitku dostavljam Rješenje iz 2018. godine o priznavanju prava na invalidsku mirovinu ( 100% opća nesposobnost za rad ) . Prošli mjesec dobio sam stalni status HRVI - 20% te ne znam da li mi se isplati tražiti vojnu mirovinu?!

Naime, rođen sam 24. 09.1965. U ratu sam proveo 1542 dana u borbenom sektoru, dragovoljac sam, te sam u trenutku demobilizacije bio poručnik iako sam  tijekom rata obnašao funkciju višu od čina !

1019403190_rjeenjem1.thumb.jpg.396a1207d96557dd0efeb7d4d187b6b3.jpg

 

rješenje m 2.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani kolega,

druga stranica preslike mi je mutna (gornji dio), molim Vas što piše koliki vam je bio prosječni vrijednosni bod (pvb) za ukupni radni staž i ukupni mirovinski staž (bez pridodanog) ?

Imate li neku potvrdu za raspored na višem ustrojbenom činu ?

Lp

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani umirovljenik2,

mislim da za Vas nema dileme, trebate ići do kraja, samo sa 20 % vojnog dijela mirovine, mirovina bi Vam bila najmanje 1.000 kn bolja.

Potražite neku potvrdu za raspored na višem ustrojbenom činu. 

Sretno.

20 % Izracun mirovine.jpg

30 % Izracun mirovine.jpg

umirovljenik2 20 % vojni dio braniteljske invalidske mirovine.makroenabled.xlsm umirovljenik2 30 % vojni dio braniteljske invalidske mirovine.makroenabled.xlsm

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, prosječni vrijednosni bod iznosi 0,8836.  Ukupni radni staž 36 god, 06.mj i 29 dana. Pridodani - 4 god,1 mj i 4 dana.

Na žalost, potvrdu nemam, sve mi je ostalo u zapovjedništvu , i kad sam tražio istu naveli su da isto ne mogu naći. Obnašao sam funkciju načelnika veze IZPM ZP Karlovac, zapovjednik general Miljenko Crnjac,  načelnika veze pukovnije pod zapovjedništva generala Mate Pađena, načelnika veze IZPMGS RH, zapovjednik general Mareković. 

Ujedno Vas molim informaciju na koji način dokazati obnašanje funkcije na višem ustrojbenom činu obzirom da sam od Ministarstva oružanih snaga RH, Zapovjedništvo Odjel G-1, Karlovac  pisanim putem dobio odgovor da ne raspolažu informacijama o ustrojbenim činu koji sam obnašao. U datoteci prilažen potvrde koje sam izdao kao zapovjednik samostalnog voda pri stožernoj postrojbi ( Vojne pošte ) za korištenje službenih vozila. 

Isto tako , imam Zapovijed Glavnog stožera Zapovjedništva u kojem je navedeno da sam načelnik veze što je originalno i potpisano od strane generala bojnika Miljenka Crnca.

Imaju  li dostavljena potvrda, kao i Zapovijed ikakvu podlogu za dokaz o tadašnjoj obnašajnoj funkciji koja je po formacijskom mjestu zahtijevala viši čin od onog koji mi je priznat.

Hvala puno!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega,

nije mi poznata procedura traženja dokumenata za ugašene postrojbe, ali probajte dati maksimalne napore u potrazi za zametnutim postavljenjima, dosta bi vam korigiralo iznos mirovine.

Probajte simulirati iznose mirovina, u ponuđenim formulama, uz promjenu ustrojbenog čina.

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija