Jump to content

"Uživanje" zemlje preko 50 godina - imam li kakva prava


Mrki_medo

Preporučene objave

Negdje oko 1950ih susjedi su odselili u Kanadu, mom djedu i baki su ostavili sve svoje čestice na "uživanje".  Pitao sam u katastru, rekli su mi da se to papirnato nije provodilo, nego samo usmeno. Vlasnik je umro u Kanadi negdje 90ih, ostavina nije provedena,  živi su mu snaha i unuci tamo, koji se nemaju namjeru vraćati a niti ih zanima ostavina ni ta zemlja. Moji baka i djed su umrli 1997, otac 2017., dio te zemlje čistim što mi je bliže kući, ovo što je dalje je zaraslo. Šume ima nešto al ne znam koliko uopće imam pravo na to. Jel postoji kakav način za prijepis te zemlje dok još uopće ima živih svjedoka da je ta zemlja u obradi u mojoj obitelji preko 50 godina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 21. 04. 2022. u 17:04, Mrki_medo je napisao:

Jel postoji kakav način za prijepis te zemlje dok još uopće ima živih svjedoka da je ta zemlja u obradi u mojoj obitelji preko 50 godina?

Eventualno dosjelošću no za to vam treba zakonit, istinit ili barem pošten posjed. Zakoniti nemate a istinit i pošten bi morali dokazivati. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija