mbore46 objavljeno: 21. travanj 2022. Dijeli objavljeno: 21. travanj 2022. vecer primatelj sam socijalne pomoci. zanima me da li mi mozete pomoci. novi zakon koji je stupio u ovoj godini. naime tko ima na sebi neku nekretninu u ovom slucaju ja imam jedan dio kuce ne mogu vise primati socijalnu pomoc. uvjet je dda potpisem i onda u slucaju moje smrti nasljednici moraju vratiti sav novac koji sam dobio u tom periodu. ja sam samac bez dijece. radno sam nesposoban i trenutno dobivam i za pomoc i njegu. a receno mi je da u svakom trenutku mogu odustati i da onda novac se ne treba vratiti. tu mi ima dosta nejasnoca. mozete mi malo pojasniti lipi pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
scvrtil6 odgovoreno: 21. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 21. travanj 2022. tko Vam je to rekao, tko Vas je uvjetovao? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mbore46 odgovoreno: 21. travanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 21. travanj 2022. socijalna radnica koja me vodi Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
scvrtil6 odgovoreno: 22. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2022. Ako je sve ostalo isto nema razloga za ukidanje stečenog prava. Tražite točan razlog (članak i stavak Zakona o socijalnoj skrbi 2022. godine) po kojem Vam želi ukinuti naknadu za pomoć i njegu. Dali su Vas slani na kontrolno vještačenje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mbore46 odgovoreno: 22. travanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2022. bio sam na socijalnom kod doktora koji mi je odredio nesposobnost rada Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
scvrtil6 odgovoreno: 22. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 22. travanj 2022. za utvrđivanje postotka invaliditeta i stupnja invalidnosti mjerodavan je Zavod za vještačenje, a za pravo na naknadu za pomoć i njegu Vam je potrebna razina III, prvi puta čujem da u CZSS postoji liječnik - vještak, CZSS svoje korisnike šalje na vještačenje u Zavod za vještačenje -dali živite u spomenutoj nekretnini ili Vam je to druga nekretnina kako Vi kažete dio nekretnine -u slučaju da imate drugu nekretninu onda ne bi imali pravo na naknadu za pomoć i njegu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 24. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 24. travanj 2022. Dana 21. 04. 2022. u 19:48, mbore46 je napisao: naime tko ima na sebi neku nekretninu u ovom slucaju ja imam jedan dio kuce ne mogu vise primati socijalnu pomoc. Da li Vi uz nekretninu u kojoj živite imate i neku drugu nekretninu ili? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mbore46 odgovoreno: 25. travanj 2022. Autor Dijeli odgovoreno: 25. travanj 2022. Ne imam samo dio kuce u toj jedinoj nekretnini Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
scvrtil6 odgovoreno: 25. travanj 2022. Dijeli odgovoreno: 25. travanj 2022. -pitanje je sada o čemu se zapravo radi, tj. na koga je drugi dio ili dijelovi kuće upisan u gruntovnici i u kojem ste odnosu s drugim stanarima, dali je napravljena legalizacija i etažiranje, dali tko kome plaća stanarinu (hoće to biti u stvarnosti jedno a situacija u gruntovnici drugo) -shvatio sam da je liječnik sa socijala zapravo liječnička komisija iz HZMO prije osnivanja Zavoda za vještačenje, pa pretpostavljam da su Vas sada zvali radi preispitivanje statusa korisnika socijalne skrbi te pronašli neke nelogičnosti oko samog vlasništva cijelog objekta Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.