Jump to content

Neuknjiženo vlasništvo


ljejla

Preporučene objave

poštovani molim vas da me uputite što mi je činiti, dakle prodala sam staro imanje prije 15g stranom državljaninu tj. kosovaru koji živi u Njemačkoj i tek prije godinu dana sam otkrila da se nisu uknjižili kao vlasnici već sam ja i dalje knjižni vlasnik.

pokušala sam ih ja prošle godine uknjižiti i predala sam sve dokumente s kojima sam raspolagala na ministarstvo pravosuđa međutim sam odbijena, pošto nemam sve valjane dokumente a kosovari ne reagiraju na moje pozive.
moj problem je što se to imanje ne održava i ne kosi trava pa mi susjedi prijete tužbom za ne održavanje pošto sam pred zakonom vlasnik ja.nisam u mogučnosti održavati to jer živim 400km dalje.
Želim samo skinut to imanje sa svog imena ali kako?
oni se nemogu uknjižiti jer je dio zemljišta van građevne zone a oni strani državljani koji ne surađuju samnom.
ja ne mogu zemljište prodati jer su oni vanknjižni vlasnici na osnovu kupoprodajnog ugovora, ja bih trebala s njima raskinuti kupoprodajni ugovor da bi mogla ponovo prodati a oni ne dolaze iz Njemačke već 6god.i kad ih nazovem ne shvačaju problem ozbiljno.
- dali se ja mogu u ovom slučaju odreći tog imanja u korist neke druge osobe(mislim na brata od vanknjižne vlasnice koji živi u HR, naravno ako bi on pristao)
molim vas savijet što učiniti a da se ne kosi sa zakonom.
Ja nemam novaca da im vratim ni da raskinemo ugovor, ne želiim nikakvu materijalnu korist već samo maknut s mog imena da me susjed ne tereti za neodržavanja već da to riješava s njima.
Unaprijed hvala na odgovoru!
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija