Jump to content

Plomba na katastarskoj čestici


olympya

Preporučene objave

Pozdrav, ne znam da li sam odabrao pravi pod forum ako ne neka moderatori premjeste.

Situacija je sljedeća. Prije pola godine sam kupio parcelu, čisto vlasništvo, bez tereta, bez plombe.. žena nasljedilja od pokojnog oca.

Kad je moj susjed to doznao je poludio je i da on će nju tražiti da mu vrati pare jer to je on platio prije 4 godine još njenom ocu ali nikad nisu prepisali i on se nije upisao kao vlasnik. Zašto? Zato što je imao ugovor u kojem je pisalo da će mu praviti kuću u zamjenu za nekoliko parcela, između ostalog i za ovu parcelu koju sam ja kupio sada. Otac od ove žene je odustao od gradnje te su radili novi ugovor u kojem kao stoji da će te parcele jednostavno kupiti i platiti ali je nečijom greškom promakla ova jedna parcela i kao takvu nisu je nikad kupili. Vlasništvo je ostalo na ocu od te žene. Otac od te žene je umro i nakon što je ona nasljedila ja sam tu uredno kupio, platio, platio porez i sve. 

I sad bi ovaj htio nju tužiti da mu ona vrati pare ili neku kaparu ne znam kako i na koju osnovu. Jer kao prvo u tom novom ugovoru te parcele im nije bilo, to nema veze direktno s njom kad su to bili poslovi njenog pokojnog oca.

Uglavnom malo sam opisao na dugo i široko ali ono što mene konkretno zanima je to da li ako se sad oni tuže i on traži od nje da mu vrati te neke novce može meni doći plomba na moju česticu kojoj sam ja vlasnik 1/1?

Ja tu parcelu sad isto prodajem i ako mi dođe plomba ne budem mogao prodati dok je aktivna plomba a to bi moglo potrajati. Oni nek se tuže sto godina ako hoće samo da se mene to ne dira, konkretno tom plombom.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija