Jump to content

Žalba na izdavanje građevinske dozvole


DuLup

Preporučene objave

Ured za graditeljstvo izdao je građevinsku dozvolu na koju su žalbu uložili sinovi i djeca preminulog vlasnika parcele koja graniči sa mojom.Preminuli je još uvijek upisan kao vlasnik parcele i u ZK izvatku stoji njegovo ime budući da još nije sprovedena-završena ostavinska rasprava .Poziv za uvid u spis poslan je upisanom vlasniku bez obzira što je on preminuo.Eventualni nasljednici sada osporavaju izdavanje građevinske dozvole sa objašnjenjem da su oni novi vlasnici-nasljednici i da oni ne priznaju među između moje i njihove čestice iako je izmjera izvršena 1999.godine i sve je uredno provedeno u katastru i sudu.Čak je 2004.god.u sudu izvršen upis kuće koja je izgrađena bez uporabne dozvole (izgrađena samo jedna etaža i sada se gradnja trebala nastaviti).Tada je kuća upisana,ali problem je nastao jer prilikom gradnje tada nije bio prijavljen početak gradnje.Zbog toga smo sada morali pristupiti izdavanju nove građevinske dozvole koju nam sada osporavaju.Napominjem da se međa sve ovo vrijeme nije mijenjala.Što napraviti?

 

uređeno: od DuLup
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem će nastati tek ako Vam odbiju izdati građevinsku dozvolu. Da li je razuman razlog za to jer se nekom obijesnom susjedu pomaknula međa u glavi, to je već pitanje za stručnjaka. Osobno, ne bih se kućio u blizini takvih predivnih ljudi. Zna biti prava ludnica. Vanparnični postupak za uređenje međe, višestruke intervencije policije jer je netko toliko poremećen da je istu pokušao pomaknuti silom u kombinaciji s uništavanjem tuđe imovine, trovanje kućnih ljubimaca...I da, nikad nije bit problema u međi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ured je izdao građevinsku dozvolu i prije i sada.Prvi put je dobila potvrdu pravomoćnosti a sada ne može dokle se ne riješi žalba.Imate pravo,ne bih se ni ja kućio u blizini takvih ljudi,ali kada sam počeo kuću oni nisu bili tu.Tadašnji vlasnici su poumirali,a ovo su sada nasljednici..Čovjek nikada ne zna što ga čeka..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko u žalbenim navodima osporavaju među, sasvim je izvjesno da će Ministarstvu takvu žalbu, odbaciti.

Ukoliko su pokrenuli postupak uređenja međe pri sudu, i o tome podnijeli dokaz, tijelo koje vodi postupak izdavanja građevinske dozovle, prekinuti će postupak (prethodno pitanje) do okončanja sudske odluke, te će njome i biti vezano. 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija