Jump to content

Odricanje od nasljedstva


di2804

Preporučene objave

Pozdrav,

Pozvana sam na ostavinsku raspravu te bi se odrekla nasljedstva koje mi pripada po zakonu budući da dugovanja ostavitelja premašuju vrijednost ostavine, a čl. 139. ZN propisuje da nasljednik koji se odrekao nasljedstva ne odgovara za dugove.

 Odrekla bi se nasljedstva u svoje ime i u ime svojih potonaka (maloljetna djeca), ali me dalje zbunjuje što je  u čl. 130. st. 4. ZN navedeno: "Za nasljednika koji se odrekao u svoje ime smatra se kao da nikad nije bio nasljednik." Nije mi jasno smatra li se u slučaju odricanja u svoje ime i  ime potonaka  također da niti ja niti moji potomci nismo bili nasljednici.

Ukoliko su izjavom o odricanju obuhvaćeni i potonci Ima li vjerovnik ostavitelja u ton slučaju od mene ili moje djece pravo  tražiti naplatu duga ili  tražiti da preuzmemo sudske postupke na strani ostavitelja (trenutno su u prekidu na sudu jedan parnični i jedan ovršni postupak, prekid je utvrđen zbog smrti stranke/ostavitelja)?

Bila bi zahvalna ako mi netko može ogovoriti na ova pitanja. 

Hvala unaprijed 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija