Jump to content

Nedogovoreni radovi u zajednickom dvoristu


hrv_posla

Preporučene objave

Postovani,

Ispricavam se na smetnji, ali imam hitno pitanje. Susjed preuredjuje zajednicko dvoriste bez dogovora s nama (neetazirana zgrada, nema predstavnika stanara) - cupa, sadi, boja, nista sto se moze reci da su nuzni radovi... Moze li na temelju toga traziti neku isplatu za izvrsene radove? Moze li na temelju toga svojatati dvoriste ili dobiti bilo kakva veca prava? Trebamo li ga na neki nacin opomenuti (kako?) da se mi s tim radovima ne slazemo? Koje su nase obveze, ali i prava u ovakvim slucajevima? Mozemo li se koristiti tim vrtom/namjestajem/posadjenim vocem/cvijecem ili ga trebamo traziti da sav namjestaj mice kako bismo mi mogli postaviti svoj ako zelimo koristiti (ili da ostavi mjesta za nase vocke/cvijece isl)? Gdje u ovakvom slucaju prestaje zajednicko i pocinje privatno?

Problem je u toj nekomunikaciji i cinjenici da je susjed prije n godina srusio (opet bez pitanja) sve sto smo mi zasadili 20+ godina prije (i svima je bilo dostupno na koristenje) i onda prica uokolo kako se samo on brine za sve (nije istina). Nije problem sudjelovati ako su stvari dogovorene, ali ovdje je princip odradjeno je, a sad plati (bez ispostavljenog racuna uglavnom).

 

Unaprijed hvala na bilo kojem odgovoru ili savjetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija